Bankinter eleva la valoració d’ArcelorMittal fins als 9,3 euros

Des dels anteriors 8,7 euros per títol, reitera el seu consell de compra

Per

Bolsamania | 16 feb, 2017

Els analistes de Bankinter han elevat la valoració d’ArcelorMittal fins a 9,3 euros per acció des del seu anterior preu objectiu de 8,7 euros. Alhora, reiteren el consell de compra sobre la major empresa siderúrgica del món.

Arcelor s'ha disparat en borsa després de la publicació dels seus últims resultats trimestrals i és un dels valors més alcistes de la borsa espanyola. "La companyia afronta un panorama encoratjador gràcies a la recuperació de la demanda, una competència menys sòlida des de la Xina i a una dinàmica de flux de caixa més favorable", afirmen aquests experts.

El passat 17 de gener, Bankinter va elevar el seu consell respecte Arcelor fins a comprar i va establir un preu objectiu de 8,7 euros, que el valor ha aconseguit en menys d'un mes. Els resultats del quart trimestre "van batre àmpliament les expectatives" i l'empresa "es va mostrar optimista de cara al 2017, ja que contempla un escenari de recuperació de la demanda d'acer en tots els seus mercats excepte a la Xina", afirmen aquests experts.

Una altra de les claus d’Arcelor és el seu compromís amb la reducció de l’endeutament. El ràtio deute financer net/EBITDA ha baixat fins a 1,8 vegades des de 3 vegades i l'objectiu del grup és reduir-lo fins a 0,9 vegades el 2019. "En aquest escenari, la tornada al dividend podria retardar-se fins al 2018 si la companyia vol ser conservadora i centrar les millores de la generació de caixa en enfortir el balanç", afirmen els analistes, que havien anticipat una possible reinstauració del dividend el 2017, al costat d'altres experts com Berenberg.

Des de Bankinter, recorden que Arcelor ha pujat un 270% els últims dotze mesos (va arribar a caure fins a 2 euros per acció), però afegeixen que el seu comportament respecte l'Ibex es troba molt per darrere a llarg termini i que la companyia "cotitza per sota dels múltiples dels seus comparables".

Últimas noticias