Bankinter 'compra' Ferrovial, però rebaixa un 5% la seva valoració pels actius a Europa

Encara que la seva exposició més gran als EUA i Canadà el converteixen en una bona oportunitat d'inversió

Per

Bolsamania | 13 abr, 2022

Ferrovial ofereix una bona combinació entre protecció davant de la inflació i exposició a la recuperació del cicle via trànsits a causa de la seva exposició més gran a Amèrica del Nord, segons els analistes de Bankinter. Per això mantenen la seva recomanació de compra encara que rebaixen el preu objectiu un 5% fins als 28,50 euros per acció, a causa de la prima de risc més gran d'alguns dels seus actius a Europa.

"Al voltant del 80% del flux de caixa de Ferrovial correspon a autopistes a Amèrica del Nord (EUA i Canadà), la demanda de les quals seguirà recuperant amb força el 2022, per reobertura econòmica després del pas del virus", afirmen a l'informe diari emès aquest dimecres. Destaquen, a més, que les tarifes de les seves autopistes, d'esquema lliure, es podran incrementar a ritmes propers a la inflació. Igual que altres informes sobre l'economia general, preveuen, de nou, que els Estats Units es vegin menys afectats que Europa per la guerra a Ucraïna i presenten més capacitat de pujada de rendes, atesa la fortalesa del mercat laboral.

De fet, preveuen beneficis de més de 177 milions per al 2022, en comparació amb els 58 milions del 2021 excloent-ne extraordinaris. Hi arribarà gràcies també a una posició de caixa neta a la matriu propera als 2.000 milions d'euros.

Destaquen que el deute del grup està vinculat a projectes concessionals, majoritàriament a tipus fix i amb venciments llargs i que la seva valoració és de BBB tant a S&P com a Fitch, amb perspectiva estable.

"Ferrovial té capacitat inversora, especialment després de la venda de serveis. El focus d'aquestes futures inversions està en infraestructures de transport, sobretot als EUA", assenyalen. Posen d'exemple l'entrada al projecte de la Terminal 1 de l'aeroport JFK de Nova York.

Per tot això, veuen Ferrovial com una bona alternativa d'inversió en aquest entorn, "ja que les seves concessions de transport ofereixen una protecció davant de la inflació i més posició als Estats Units, menys afectada que Europa".

Tot i així, rebaixen lleugerament el preu objectiu per a les seves accions un 5%, des dels 30,10 euros fins als 28,50 euros per l'increment de la prima de risc en alguns dels seus actius a Europa, concretament Budimex, negoci de construcció a Polònia; i Amey, serveis al Regne Unit i pendent de venda.

Tot i això, la valoració ofereix un potencial proper al 15% respecte a la cotització actual i reiteren la seva compra.

Últimas noticias