Bankinter: "Compartim la visió d'Elon Musk sobre l'energia solar a Espanya"

Les seves apostes dins del sector són Iberdrola i Acciona Energía

Per

Bolsamania | 06 abr, 2022

Els analistes de Bankinter han comentat que "compartim la visió d'Elon Musk sobre l'energia solar a Espanya", després que el fundador de Tesla, primer accionista de Twitter i home més ric del món, publiqués ahir un tuit en què animava a Espanya i Portugal a realitzar un "desplegament massiu" en energia solar. Segons Musk, Espanya i Portugal podrien subministrar energia a tot Europa.

Els comentaris de Musk van provocar fortes pujades a les principals accions de les empreses renovables, com Siemens Gamesa, Solaria, EDP, EDP Renováveis, Iberdrola i Acciona.

"Compartim la visió del fundador de Tesla sobre les bones perspectives del sector d'energies renovables en general i de la tecnologia solar fotovoltaica en particular", asseguren des de Bankinter.

Aquests experts citen diversos motius, com el procés d'electrificació de l'economia, ja que "la demanda d'electricitat mundial es podria duplicar a l'horitzó 2050".

A més, destaquen els "ambiciosos objectius de descarbonització, que porten al tancament d'altres fonts d'energia, com les plantes de carbó i de gas i anticipen un recurs menor al petroli".

D'altra banda, esmenten que "la disminució important del cost d'instal·lació i manteniment de la tecnologia eòlica i solar fotovoltaica permet que aquestes fonts d'energia siguin cada vegada més competitives".

A més, destaquen que "tant Espanya com Portugal tenen un alt factor de càrrega en tecnologia solar a causa d'una climatologia molt favorable", i afegeixen que "la recent invasió d'Ucraïna per part de Rússia posa de manifest la necessitat de reduir la dependència energètica de Rússia per part d'Europa", i per això "l'atractiu de la tecnologia solar (i eòlica) s'incrementa".

"De moment", conclouen, "hi ha a prop de 18 GW d'energia solar instal·lats a Espanya i als plans està assolir 46 GW per al 2030. El sector de renovables i la temàtica de transició energètica ens semblen bones alternatives d'inversió. Les nostres carteres model d'accions actualment inclouen Iberdrola i Acciona Energía".

Últimas noticias