Bankinter aposta per CaixaBank i li atorga un potencial alcista del 20%

"Resiliència del negoci i fonamentals sòlids", entre les principals fortaleses

Per

Bolsamania | 11 mai, 2021

Els analistes de Bankinter han emès una valoració molt positiva del nou CaixaBank, sorgit després de l'absorció de Bankia. Així, han elevat el seu consell per al banc de neutral a comprar, i han millorat el preu objectiu de 3,30 euros per acció des dels anteriors 2,75 euros, la qual cosa implica un potencial alcista del 20% sobre el preu actual de mercat.

"Les xifres del primer trimestre posen de manifest la resiliència del negoci i la normalització del cost del risc. Els extraordinaris (badwill) per la integració de Bankia a finals de març disparen la part baixa del compte de resultats", afirmen els seus experts.

En la seva opinió, "les partides clau (Marge d'Interessos + Comissions + Posada en Equivalència) evolucionen positivament" i el Marge d'Explotació creix a un ritme proper al 10%, entre els més alts del sector. A més, assenyalen que "les mètriques de risc són bones" i el cost del risc afluixa fins al 0,61%, gràcies al bon comportament del saldo de dubtosos.

D'altra banda, "els índexs de qualitat creditícia són bons", ja que "la morositat repunta fins al 3,6%, però es manté al 3,3% en termes comparables". A més, la taxa de cobertura del 67% és "adequada" i la ràtio de capital CET1 del 13,1% "es manté en un nivell confortable".

En conclusió, Bankinter aposta per CaixaBank en considerar que "els fonaments són sòlids, tant en capital, com en qualitat creditícia i en cartera d'inversió diversificada". A més, la integració de Bankia "té sentit per les sinergies de costos", que poden arribar als 770 milions d'euros el 2023.

Últimas noticias