Avenços en les negociacions de Viatges El Corte Inglés i Logitravel: sortirà a borsa

Segons Expansión part de la societat resultant cotitzarà

Per

Bolsamania | 23 feb, 2021

Durant les últimes setmanes s'han produït avenços en les negociacions per a la fusió de Viatges El Corte Inglés (VECI) i Logitravel. Segons informa Expansión, les dues empreses han posat en el punt de mira una sortida a borsa de la societat resultant.

La companyia tracta de tancar un acord amb Logitravel i Soltour per crear un grup de més de 3.300 milions d'euros de facturació. Busquen competir pel lideratge de mercat amb l'entitat resultant de la fusió d'Avoris (Grup Barceló) i Halcón Viajes (Grup Globalia), amb una posició clarament avantatjada en el segment minorista.

En aquesta nova integració, a través d'una aliança d'empreses, VECI es quedaria amb la majoria de l'empresa resultant, tot i que encara no hi ha percentatges ni estructura directiva definida. El que sí és una realitat és que les parts esperen tancar l'operació durant les pròximes setmanes i després serà la Comissió Nacional dels Mercats i de la Competència (CNMC) la que finalment en doni el vistiplau.

Segons les últimes dades financeres publicats el 2019, el Grup Viajes El Corte Inglés havia obtingut una xifra de negocis de 2.721,98 milions d'euros, però per la pandèmia les vendes van caure un 90% al primer semestre fiscal de 2020 i la facturació de l'agència va passar dels 1.591 milions del 2019 a només 158 milions entre març i agost. A l'abril de 2020 VECI va aprovar un primer ERTO per a 4.500 empleats i confirmaven a HOSTELTUR que per la crisi el 2020 experimentarien una retallada sense precedents en els volums de negoci.

Últimas noticias