Avangrid (Iberdrola) i PNM prorroguen l'acord de fusió i apel·len la decisió del regulador

Ambdues parts es donen fins al 2023 per tancar un pacte

Per

Bolsamania | 04 gen, 2022

Actualitzat : 10:37

Avangrid, societat controlada al 81,5% per Iberdrola, ha comunicat a la Securities Exchange Commission (SEC) nord-americana l'acord aconseguit amb PNM per estendre el venciment del contracte de fusió subscrit per les dues companyies fins al 20 d'abril del 2023, prorrogable per acord de les dues parts sota certes circumstàncies per un període addicional de tres mesos.

Així mateix, les parts han preparat aquest dilluns davant del Tribunal Suprem de Nou Mèxic el recurs d'apel·lació davant la resolució de la New Mexico Public Regulation Commission, de data 8 de desembre de 2021, per la qual cosa rebutja l'acord de voluntats (amended stipulated agreement) signat entre Avangrid, PNM, algunes de les seves filials i certes terceres parts presentat en el marc del procediment autoritzatori de l'operació de fusió entre PNM i Avangrid.

Els reguladors de serveis públics de Nou Mèxic van votar a principis del mes passat a favor de rebutjar la proposta d'Avangrid d'adquirir PNM per valor de 8.000 milions de dòlars, al·legant que els riscos de l'operació superen els beneficis promesos als contribuents de l'estat.

Els cinc membres de la Comissió de Regulació Pública van votar unànimement en contra. Abans de votar, van dir que no podien donar suport a l'operació, en part a causa de la seva preocupació per l'historial de servei d'Avangrid a la seva empresa de serveis públics de Maine i la investigació penal oberta a Espanya sobre el president d'Iberdrola, Ignacio Galán.

"No ens podem permetre el luxe de descartar aquests possibles problemes", va assenyalar el president del PRC, Stephen Fischmann, durant la reunió virtual. "No és el soci adequat en aquest moment crític de la nostra transició energètica", va afegir.

L'operació amb PNM està en línia amb l'estratègia d'Iberdrola d'invertir en negocis regulats i oportunitats per expandir les energies renovables. L'adquisició suposaria la creació d'una de les companyies més grans del sector nord-americà, amb deu elèctriques regulades en sis Estats (Nova York, Connecticut, Maine, Massachusetts, Nou Mèxic i Texas) i el tercer operador de renovables del país, amb una presència total en 24 estats.

Últimas noticias