Atlantia posa la proa en ACS: Credit Suisse irromp al capital d'Abertis

El banc suís, assessor d'Atlantia a l'OPA sobre Abertis, declara l’1,5% del capital abans que ACS llanci la seva contraopa

Per

Bolsamania | 18 oct, 2017

Actualitzat : 15:14

El banc d'inversió Credit Suisse, que treballa com a assessor i finançador de la família Benetton a l'OPA d'Atlantia, acaba d'anunciar a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que controla l’1,5% de les accions d'Abertis, valorades en uns 260 milions d'euros.

El banc suís controla de manera directa el 0,15% i un 1,35% de manera indirecta a través d'un derivat financer (equity swap) que li permet l'adquisició de 14,9 milions de títols d'Abertis. Aquest contracte de permuta financera o swap ja consta als registres de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), que ha obligat Credit Suisse a comunicar-ho per la seva participació en l'operació Abertis.

En concret, Credit Suisse és un dels finançadors d'Atlantia en la seva oferta per la concessionària espanyola. A més, junts amb Banc Santander i Mediobanca assessora financerament l'entitat italiana. L'oferta d'Atlantia ascendeix a 16,5 euros per acció. També planteja el bescanvi d'un títol d'Abertis per 0,697 accions d'Atlantia (equivalent a uns 19 euros) si bé aquest pagament en 'paper' està limitat a un màxim del 23,2% del total de l'oferta.

La companyia italiana va anunciar el seu interès el 18 d'abril quan les accions de la concessionària espanyola se situaven als 16,3 euros. Sis mesos després, la seva cotització s'ha revalorat un 8%, en línia amb el ral·li viscut per la companyia en aquest 2017 quan ha repuntat un 32%. Aquest dimecres les seves accions es revaloren un 0,57% i cotitza a 17,7 euros.

Abertis té fins a les 12 de la nit del 24 d'octubre per acceptar aquesta oferta. L'Oferta Pública d'Adquisició (OPA) d'Atlantia queda condicionada pel fet que més de 50% de les accions d'Abertis acceptin l'oferta. També al fet que un 10,1% del capital sol·liciti el bescanvi per accions i no els diners. D'altra banda, la família Benetton té fins aquest dijous 19 d'octubre si vol millorar la seva proposta.

El mateix termini que té ACS per presentar una possible contraoferta. La constructora que presideix Florentino Pérez ha de presentar una proposta que millora la llançada per Atlantia abans que finalitzi aquest dijous. Una disputa que ha de convèncer el màxim accionista de la concessionària, CriteriaCaixa. La societat holding d'inversions que gestiona el patrimoni de la Fundació Bancària "la Caixa" controla el 22,25% de la companyia.

Últimas noticias