Arcelor es dispara després de plantejar un ERTO per força major i un altre per causes econòmiques

Els sindicats han qualificat la proposta d'una "aberració empresarial"

Per

Bolsamania | 07 abr, 2020

Actualitzat : 15:30

ArcelorMittal es desmarca amb pujades del 25% aquest dimarts. La companyia de l'acer està estudiant la possibilitat de presentar dues ERTOs, un per força major i un altre per causes econòmiques. Per part seva, els sindicats titllen aquesta proposta d'"aberrant".

L'ERTO per força major afectaria totes les seves plantes situades a Espanya. El de causes econòmiques, ja s'està negociant amb els propis sindicats.

Cal recordar que Arcelor té en vigor un ERTO des de 2009 que ofereix unes millors condicions als treballadors que optin per acollir-s'hi en comptes del de força major que estaria pendent d'aprovació. Dels 8.500 treballadors que la companyia té a Espanya, 5.500 viuen a Astúries.

"Amb un ERTO per força major els treballadors cobrarien menys del 50% dels seus salaris, amb uns fixos que van segons tinguin fills o no, la qual cosa ens sembla una aberració per part de l'empresa, quan ja tenim un ERTO des del 2009, que ha fet estalviat a l'empresa milions d'euros durant els temps de bonança entre 2016 i 2018", ha assenyalat José Manuel Castro, secretari general de la secció de CCOO de ArcelorMittal d'Avilés.

Arcelor afronta la crisi del coronavirus reduint la seva activitat als mínims necessaris per garantir el proveïment essencial i el manteniment de les seves instal·lacions.

Últimas noticias