Apple planeja utilitzar xips de fabricació pròpia i deixar els de Broadcom des del 2025

La companyia també substituirà els components de Qualcomm

Per

Bolsamania | 10 gen, 2023

El gegant tecnològic Apple segueix amb la seva intenció d'impulsar l'ús de components de fabricació pròpia, i un dels propers passos dins d'aquesta estratègia és deixar d'usar els xips de Broadcom a partir del 2025 i reemplaçar-los per altres elaborats al si de la pròpia companyia, segons una informació de Bloomberg que cita fonts properes a la companyia.

A més, la companyia de Cupertino espera tenir llest per a fins de 2024 o principis de 2025 el seu primer xip de mòdem cel·lular, cosa que permetrà intercanviar els components de Qualcomm. Inicialment, la intenció de l'empresa era comptar amb aquest element en un termini d'un any, encara que finalment els problemes de desenvolupament han endarrerit la seva arribada.

Apple és el principal client de Broadcom, fins al punt que va representar a prop d'un 20% dels ingressos del fabricant de xips a l'últim any fiscal, per import de gairebé 7.000 milions de dòlars. A més, Qualcomm va obtenir el 22% de les vendes anuals de la companyia de l'illa, xifra que suposa uns 10.000 milions de dòlars.

Les accions de Broadcom registren caigudes de prop de l'1% al 'premarket' de Wall Street, igual que passa amb els títols de Qualcomm, que també auguren una jornada tenyida de vermell.

La intenció d'Apple de reduir la seva dependència d'altres companyies no és una cosa nova, i ja va eliminar gairebé la totalitat dels processadors d'Intel als seus ordinadors, en què els va substituir per xips interns coneguts com a Apple Silicon.

Últimas noticias