Apple perd el primer lloc com a fabricant de telèfons intel·ligents a mans de Samsung

Els enviaments d'Apple durant el primer trimestre van disminuir un 9,6%

Per

Bolsamania | 15 abr, 2024

Actualitzat : 11:58

Apple va enviar 50,1 milions d'telèfons intel·ligents al primer trimestre d'aquest any, xifra que representa una disminució del 9,6% respecte als 55,4 milions d'enviaments durant el mateix període de l'any anterior. Entre les cinc principals marques de telèfons intel·ligents, Apple va registrar la caiguda interanual més gran, segons l'informe Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker d'International Data Corporation (IDC).

Samsung, per la seva banda, recupera el primer lloc al primer trimestre, després de perdre la corona enfront d'Apple l'any passat, amb una participació de mercat del 20,8%, enviant gairebé la mateixa quantitat d'unitats que l'any anterior, amb 60,1 milions. La seva participació de mercat va ser del 22,5% al primer trimestre del 2024. Apple, que va superar Samsung com el fabricant de telèfons intel·ligents més gran el 2023, ha vist caure la seva participació de mercat al 17,3% des del 20,7% de l'any anterior.

Els enviaments de telèfons intel·ligents d'Apple s'han vist pressionats pel creixement de dos dígits en els enviaments dels seus competidors xinesos Xiaomi i Transsion, segons l'informe d'IDC. Pel que fa a quota de mercat, Xiaomi (14,1%), Transsion (9,9%) i OPPO (8,7%) se situen al tercer, quart i cinquè lloc, respectivament, segons els enviaments del primer trimestre, apunta l'informe.

Apple cau un 0,4% al 'premarket' de Wall Street mentre que Samsung s'ha deixat avui un 1,8% al mercat asiàtic.

Els enviaments mundials de telèfons intel·ligents van augmentar un 7,8% interanual al primer trimestre del 2024 a nivell global, fins als 289,4 milions d'unitats, enfront dels 268,5 milions dels tres primers mesos del 2023.

Últimas noticias