Apple, Facebook, Google i altres grans empreses demanen a Trump que no abandoni el pacte de París

En un escrit, 25 grans empreses que operen als Estats Units han subratllat que mantenir el compromís amb el pacte de París beneficiarà l'economia nord-americana

Per

Bolsamania | 01 jun, 2017

Actualitzat : 16:46

Grans empreses que operen als Estats Units com Facebook, Microsoft, Apple, Google, Gap, Hewlet Packard, Levi Strauss i Tiffany, entre d'altres, han signat una declaració conjunta en què emplacen al president dels Estats Units, Donald Trump, a no abandonar l'acord contra el canvi climàtic signat a París, segons ha pogut saber Europa Press.

Al seu escrit, 25 grans empreses que operen als Estats Units han subratllat que mantenir el compromís amb el pacte de París beneficiarà l'economia nord-americana, perquè reforça la seva competitivitat, crea llocs de treball, genera creixement i redueix els riscos empresarials.

En un escrit, 25 grans empreses que operen als Estats Units han subratllat que mantenir el compromís amb el pacte de París beneficiarà l'economia nord-americana

Les companyies han dit que el pacte contra el canvi climàtic "reforça la competitivitat", perquè garanteix un esforç global "més equilibrat i redueix el risc de desequilibris competitius per a les empreses nord-americanes".

L'acord també contribueix a crear llocs de treball i mercats i generarà creixement. "Retirar-se de l'acord limitarà el nostre accés a mercats i podria exposar-nos a mesures de repressió", han assegurat.

Finalment, han afirmat que l'acord signat a la capital francesa "redueix els riscos empresarials". "Com a empreses conscienciades amb el benestar dels nostres consumidors, els nostres inversors, les nostres comunitats i els nostres subministradors, estem enfortint la nostra resiliència climàtica i estem invertint en tecnologies innovadores que puguin ajudar a assolir una transició energètica neta. Perquè aquesta transició passi, però, els governs han de liderar també", han explicat.

Després de subratllar que l'acord de París suposa un "acord pràctic i estable", les empreses han fet èmfasi que, en un moment en què altres països inverteixen en tecnologies i avancen cap al compliment de l'Acord de París, Estats Units podrà exercir millor" el lideratge global en canvi climàtic i defensarà millor els seus interessos continuant com “ple membre de l'esforç global” contra aquest fenomen.

Últimas noticias