Ana Botín: "No hi ha res que ens preocupi sobre les xifres a Espanya"

La presidenta es mostra positiva amb l'evolució del negoci

Per

Bolsamania | 02 feb, 2023

"No hi ha res que ens preocupi pel que fa a les xifres a Espanya. La nostra exposició a promotors immobiliaris és baixíssima i no té res a veure amb el 2008. Espanya serà un dels mercats immobiliaris més resistents, perquè s'ha construït poc als darrers 14 anys".

Són les declaracions d'Ana Botín, presidenta de Banc Santander, durant la presentació dels resultats del banc corresponents al quart trimestre i al conjunt del 2022.

"La nostra exposició en béns immobles és sobretot a través d'hipoteques de particulars. I el 75% de les hipoteques a Espanya estan a tipus variable, així que la cartera s'anirà posant al dia amb l'evolució dels tipus", ha afegit Botín.

"El que veiem a Espanya és la combinació d'un canvi importantíssim en el model amb l'evolució dels tipus d'interès; i en donarem més detalls sobre l'evolució del negoci el Dia de l'Inversor", ha conclòs la presidenta, en referència a la cita prevista per al proper 28 de febrer.

A la presentació de resultats, Santander ha precisat que "l'efecte de la pujada de tipus sobre el marge d'interessos encara no s'ha reflectit plenament a Espanya, Portugal i els Estats Units".

En aquest sentit, el banc ha afegit que "amb motiu de les pujades de tipus d'interès, Santander podria obtenir entre 2.000 i 2.500 milions d'euros addicionals de marge d'interessos als propers 12 mesos, d'acord amb les previsions actuals del preu del diner".

Últimas noticias