AmRest puja un 11%: anuncia un ERTO que afecta el 65% de la plantilla a Espanya

El grup propietari de la Tagliatella també ha posat en marxa mesures a França, Portugal i Polònia

Per

Bolsamania | 14 abr, 2020

Actualitzat : 17:24

AmRest, la cadena de restauració propietària de la Tagliatella, Bacoa Blue Frog i KFC, ha comunicat que ha presentat a l'autoritat laboral un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) per causes productives que afectarà el 65% de la seva plantilla a Espanya. Els seus títols pugen un 11% aquest dimarts.

Tal com explica la companyia en un fet rellevant remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), l'ERTO per causes productives afecta un total de 55 treballadors (65% del total de la plantilla) mitjançant una combinació de suspensió temporal de contractes, mesura que afecta 38 treballadors, i una reducció de jornada, que s'aplicarà a 17 més.

Així mateix, AmRest ha informat d'altres mesures que ha adoptat a d'altres països on opera. A França, el grup ha decidit reduir de manera general la jornada a un total de 4.669 treballadors, que representen un 93% del total de la plantilla de Grup AmRest al país. A França tenen tancats el 86% dels restaurants, de les marques Sushi Shop, Pizza Hut, KFC i Tagliatella.

Pel que es refereix a Portugal, el grup ha decidit suspendre temporalment la totalitat dels contractes laborals, cosa que afecta un total de 68 treballadors de la cadena. Els 6 restaurants que té AmRest al país estan tancats. I a Polònia s'ha decretat la reducció de jornada i salaris per a un total de 4.050 treballadors (44% de la plantilla del grup en aquest país). No obstant això, AmRest ha comunicat que a Polònia tenen oberts 295 restaurants (53% del total).

Últimas noticias