Amèrica Mòbil dispara un 39,7% el seu benefici durant el segon trimestre tot i la Covid

Durant el semestre, en canvi, cau a número vermells de gairebé 365 milions d'euros

Per

Bolsamania | 15 jul, 2020

Una de freda i una de calenta. El gegant de les comunicacions Amèrica Mòbil, controlat pel magnat Carlos Slim, ha esquivat parcialment l'impacte del coronavirus. L'operadora ha tancat el segon trimestre de l'any disparant el seu benefici net un 39,7%, fins a 20.060 milions de pesos mexicans, l'equivalent a 785 milions d'euros.

Però la foto global del primer semestre és molt diferent, perquè Amèrica Mòbil va caure en números vermells. En concret, va perdre 9.321millones de pesos, gairebé 365 milions d'euros.

"Durant el segon trimestre, pràcticament tota la nostra regió d'operacions va estar sota mesures de confinament implementades per controlar la propagació de la Covid 19 que va interrompre les activitats comercials en virtut del tancament de botigues i centres d'atenció al client i de les restriccions imposades a la mobilitat dels nostres clients", justifica la multinacional.

L'operadora afegeix al seu informe sobre resultats que, en el segon trimestre, va desconnectar cinc milions de clients mòbils. D'aquests, 4,6 milions eren de prepagament: 1,7 milions a Mèxic, un milió tant al Perú com a Centreamèrica i 476.000 a l'Equador. Clients que sovint trobaven difícil poder recarregar els seus mòbils.

"A mesura que les restriccions de confinament van començar a aixecar-se, una tendència de millora es va fer evident pràcticament en totes les operacions", explica Amèrica Mòbil.

Últimas noticias