Amazon acomiadarà més de 18.000 treballadors per reduir costos

El conseller delegat assenyala que buscaran fer més gastant menys

Per

Bolsamania | 05 gen, 2023

Amazon acomiadarà 18.000 treballadors. Així ho ha confirmat el conseller delegat, Andy Jassy, en un comunicat, després que un treballador filtrés la informació.

Al mes de novembre passat, ja es va filtrar que Amazon planejava l'acomiadament de 10.000 treballadors, però ara Jassy ha elevat aquesta xifra a 18.000.

"Entre les reduccions que vam fer al novembre i les que vam compartir avui, planegem eliminar una mica més de 18.000 llocs de treball. Diversos equips es veuen afectats; no obstant, la majoria dels acomiadaments es troben a les nostres botigues d'Amazon i la divisió PXT (People Experience and Technology Solutions)”, ha explicat el directiu.

A més, ha assenyalat que "en general, esperem a comunicar aquestes decisions fins que puguem parlar amb les persones directament afectades. Tot i això, pel fet que un dels nostres companys d'equip va filtrar aquesta informació externament, vam decidir que era millor compartir aquesta notícia abans. Tenim la intenció de comunicar-nos amb els treballadors afectats (o, quan correspongui a Europa, amb els òrgans representatius dels treballadors) a partir del 18 de gener”.

D'altra banda, Jassy ha afegit que “aquests canvis ens ajudaran a buscar les nostres oportunitats a llarg termini amb una estructura de costos més sòlida”.

En un context més complicat per al negoci, el directiu ha anticipat que Amazon se centrarà a "ajustar on gastem els nostres recursos i temps" per trobar "una manera de fer més pels clients a un menor cost (passant els estalvis als clients al procés)".

L'anunci d'acomiadaments feta per Amazon se suma a l'anunciat aquesta mateixa setmana per Salesforce, que alhora s'engloben en una onada d'acomiadaments al sector tecnològic després del boom de contractació motivat per la pandèmia de Covid-19.

Últimas noticias