Amadeus sol·licita llicència per operar com a entitat de diners electrònics el 2023

Podria prestar tant serveis de pagament, acceptar fons de clients o emetre targetes de dèbit de prepagament

Per

Bolsamania | 14 nov, 2022

La companyia espanyola Outpayce, filial íntegrament participada per Amadeus, ha sol·licitat llicència al Banc d'Espanya (BdE) per operar com a entitat de diners electrònics i poder prestar serveis regulats a Espanya i, posteriorment, a l'Espai Econòmic Europeu, segons ha informat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

"Les empreses amb llicència per operar poden prestar tant serveis de pagament com acceptar fons de clients, emetre targetes de dèbit de prepagament o oferir transferències de fons en un compte de pagament, entre d'altres", expliquen des d'Amadeus.

Com a part d'aquesta estratègia, l'actual unitat de negoci de pagaments d'Amadeus (activitat no regulada) continuarà a Outpayce, i els actius i els treballadors seran transferits a la nova entitat amb efectes d'1 de gener de 2023.

L'objectiu d'Outpayce, assenyalen, serà “reforçar la seva oferta de pagaments actual”, així com “desenvolupar un entorn de pagaments integrat al qual les empreses de viatges puguin connectar-se per accedir a les últimes innovacions de fintech”.

“Com a empresa del grup Amadeus, Outpayce continuarà donant suport a les necessitats de pagament de les aerolínies, dels venedors de viatges i de les corporacions, amb l'objectiu de millorar el procés de pagament per als viatgers i per als clients en les transaccions B2B”, indiquen des d'Amadeus.

Les solucions de pagament actuals, segons explica la companyia, incorporaran entorns de desenvolupament oberts basats en API que afavoriran la innovació a la indústria del viatge en facilitar que terceres empreses de pagaments i de fintech puguin prestar serveis al sector.

El primer servei regulat que Outpayce oferirà una vegada obtinguda la llicència serà l'emissió de targetes virtuals de prepagament dins de la seva solució B2B Wallet, que les agències de viatges utilitzen per pagar proveïdors de viatges com ara aerolínies i hotels.

Outpayce té previst invertir en el seu creixement mitjançant la contractació de més experts en pagaments i enginyers tecnològics a nivell mundial als propers anys, per donar suport als seus plans de desenvolupament de productes i d'expansió comercial.

Últimas noticias