Airbus perdrà 5.000 milions de dòlars si AirAsia aprova el pla de reestructuració

La companyia afirma que podrien patir "pèrdues i perjudicis substancials" si es rescindeixen els contractes

Per

Bolsamania | 22 des, 2020

Airbus ha advertit que perdrà més de 5.000 milions de dòlars (uns 4.090 milions d'euros) en encàrrecs d'avions si el pla de reestructuració de deute d'AirAsia X (AAX) finalment es porta a terme, segons es va poder observar en documents judicials recollits per Reuters. El fabricant d'avions s'uneix així a una dotzena de creditors que han plantat cara al pla estratègic de l'aerolínia de baix cost de Malàisia.

L'enfrontament d'Airbus s'ha donat a conèixer al mateix temps que AAX es defensa de les al·legacions de l'arrendador BOC Aviation Limited (BOCA), que va criticar que el pla de reestructuració afavoreix el grup paneuropeu i pateix d'una oferta de bescanvi de deute per accions per creditors.

El cap d'Airbus a Àsia i Pacífic, Anand Emmanuel Stanley, en una declaració presentada el 16 de desembre al Tribunal Superior de Kuala Lumpur, va declarar que hi havia una gran possibilitat que la companyia "patís pèrdues i perjudicis substancials" per la rescissió dels acords de compra.

"AAX ha demanat i Airbus ja ha construït, o ha construït substancialment, set avions A330neo que estan actualment a l'inventari", va comentar Stanley, i ha afegit que hi ha altres 71 en règim de comanda que podrien afectar la rendibilitat de l'empresa si aquestes finalment s'anul·len.

AAX, en una declaració del 17 de desembre a la qual va tenir accés l'agència, va revelar que li deu a Airbus 12.000 milions de dòlars (uns 9.822 milions d'euros), incloent-hi els pagaments previs al lliurament per la compra compromesa de 118 avions.

Últimas noticias