Airbnb apel·larà la sanció de Colau

Les multes a Airbnb i Homeaway són una de les accions dins del pla de xoc contra els pisos turístics il·legals que va iniciar l'Ajuntament de Colau fa un mes

Per

Bolsamania | 12 ago, 2016

Actualitzat : 09:54

Airbnb va anunciar dijous passat que apel·larà la sanció de l'Ajuntament de Barcelona per publicitar a la seva pàgina web pisos sense llicència d'ús turístic. Segons informa Europa Press, la companyia amb seu a San Francisco (Califòrnia) no ha rebut cap notificació oficial de part del consistori.

Airbnb ha ressaltat que "és part de la solució" a Barcelona

Les sancions a l'operador i també a HomeAway formen part del pla de xoc llançat per l'Ajuntament per regular el turisme massificat a Barcelona, els resultats del qual es van avançar dimecres passat. Per aquest motiu, Airbnb ha ressaltat que "és part de la solució" a la ciutat perquè ajuden a descentralitzar els visitants de les zones turístiques habituals.

Aquesta setmana, la tinent d'alcalde de Barcelona Janet Sanz ha explicat que si els operadors reincideixen i segueixen publicitant pisos sense llicència, la multa podria ascendir als 600.000 euros. Des d'Airbnb han afegit que les lleis són "confuses" pel que fa al 'Homesharing' i que Barcelona "necessita regles clares" que distingeixin la seva activitat de les males pràctiques de la ciutat.

No és la primera vegada que l'operador es queixa de les lleis actuals que fan referència al seu negoci i demana que les ciutats s'adaptin al model de l'economia col·laborativa. A més, a la seva pàgina web, Airbnb informa dels drets i deures dels seus usuaris.

LA REGULACIÓ TURÍSTICA DE COLAU

El pla de xoc llançat per Colau va néixer amb l'objectiu de "trobar l'equilibri entre l'activitat turística i el dia a dia de veïns i veïnes, garantir l'accés a l'habitatge de la ciutadania i evitar alteracions en l'ordre públic", segons explica en una carta enviada als veïns als quals convida a denunciar via web els habitatges que tinguin un ús turístic il·legal dins la seva comunitat.

Gràcies a les denúncies dels veïns a través del portal llançat per a aquesta fi, als 'visualitzadors' que realitzen comprovacions in situ de l'ús turístic il·legal d'habitatges sense llicència i als 20 inspectors que té l'Ajuntament de Barcelona, ​​s'han realitzat 512 inspeccions que han acabat amb l'ordre de cessament de 256 pisos turístics sense llicència.

Últimas noticias