Aier Eye rep l’'OK' de la Xina per llançar l'OPA sobre Clínica Baviera

El grup xinès especialitzat en la gestió d'hospitals ha obtingut les autoritzacions administratives de les autoritats del seu país

Per

Bolsamania | 21 jun, 2017

El grup xinès especialitzat en la gestió d'hospitals, Aier Eye, ha obtingut les autoritzacions administratives de les autoritats xineses per llançar l'Oferta Pública d'Adquisició (OPA) plantejada sobre el cent per cent del capital de Clínica Baviera, ha comunicat aquest dimecres l'empresa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

El llançament d'aquesta OPA estava supeditada a l'obtenció d'aquestes autoritzacions. La companyia asiàtica ha rebut el vistiplau de la Comissió per al Desenvolupament Nacional i la Reforma, el Departament de Comerç Provincial o Nacional i l'Administració Estatal de Canvi de Divises.

Aier Eye va llançar una oferta de 10,35 euros per cada acció de Clínica Baviera, a prop de 170 milions d'euros. El grup xinès compta ja amb l'acord d'una sèrie d'accionistes que controlen el 59,35% del capital de l'empresa espanyola i que s'han compromès a vendre les seves participacions.

LA CNMC VA AUTORITZAR L'OPERACIÓ

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha autoritzat en primera fase l'Oferta Pública d'Adquisició (OPA) d'accions del grup xinès Aier Eye Hospital sobre Clínica Baviera. El preu ofert pel grup asiàtic, que s'ha de satisfer íntegrament en efectiu, no es veurà reduït pel dividend de 0,22 euros anunciat el passat dia 31 de març i que es va abonar el passat 19 de maig. En concret, Clínica Baviera va signar un acord amb Aier Eye Hospital pel qual aquesta companyia va adquirir de sis accionistes compromisos per obtenir un percentatge majoritari (69,353%) de les accions del grup oftalmològic espanyol a través de l'OPA.

Així, Corporació Financera Alba, en la seva condició d'accionista de la companyia, amb una participació del 20%, va subscriure un compromís irrevocable d'acceptació de l'OPA formulada pel grup asiàtic. Per la seva banda, els socis fundadors, Eduardo Baviera, Julio Baviera i Fernando Llovet mantindran el 10% de capital social de Clínica Baviera i continuaran gestionant la companyia. Així, Eduardo Baviera continuarà amb la seva condició de conseller delegat i Julio Baviera amb el seu càrrec de director mèdic.

Últimas noticias