Aena licita la primera àrea de desenvolupament logístic de l'Airport City de Barajas

Inicia el procés de selecció d'un soci inversor, l'adjudicació del qual s'estima per 2022

Per

Bolsamania | 08 oct, 2021

Aena ha tret a licitació la primera àrea de desenvolupament logístic de l'Airport City Adolfo Suárez Madrid-Barajas (ÀREA 1), cosa que suposa l'inici del procés de selecció d'un soci inversor, l'adjudicació del qual s'estima dur a terme al llarg del primer trimestre del 2022, segons ha donat a conèixer la companyia aquest divendres a través d'un comunicat.

Aquesta primera fase que surt a concurs ara està emmarcada dins de les superfícies dedicades a desenvolupament logístic i activitats associades aeroportuàries i comprèn 28 hectàrees de sòl per desenvolupar, amb 152.914 metres quadrats edificables i 4 hectàrees destinades a zones verdes associades.

L'àrea té una situació privilegiada adjacent a la primera línia de càrrega aèria de l'Aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas i en ple Corredor del Henares, un dels majors pols logístics d'Europa, i disposa d'excel·lents comunicacions, tant aèries com terrestres. Aquesta zona ofereix, a més, les infraestructures necessàries per garantir la seva urbanització i els seus connexions.

El procés s'ha estructurat en dues fases: una primera que comença ara i és de qualificació, en què les empreses interessades a associar-se amb Aena per al desenvolupament d'aquesta primera àrea presentaran la documentació requerida. El termini de presentació d'ofertes finalitza el 7 de novembre de 2021. Aena seleccionarà aquelles que acreditin que compleixen el compliment dels requisits exigits (capacitat i idoneïtat, solvència tècnica i solvència economicofinancera) i les convidarà a participar en la següent fase.

I una segona fase, d'adjudicació, per la qual es publicarà un plec específic al qual accediran només les empreses que hagin superat la primera fase, amb informació detallada del projecte perquè els inversors puguin preparar el seu pla de negoci i presentar les seves ofertes tècniques i econòmiques, així com la documentació acreditativa de la seva solvència tècnica.

Un cop analitzades les ofertes i seguint els passos establerts durant aquest procés (amb una primera subfase d'avaluació d'ofertes tècniques i una segona subfase d'obertura d'ofertes econòmiques dels que superin la puntuació mínima exigida per a l'oferta tècnica), es determinarà quin d'ells ha presentat l'oferta més avantatjosa i, per tant, es constituirà amb aquest soci especialitzat la societat conjunta.

En aquesta societat Aena tindrà una participació no majoritària. Per a això, està previst que Aena, com a titular dels terrenys de l'Àrea 1, hi constitueixi un dret de superfície a favor d'una nova societat creada conjuntament entre Aena i l'inversor com a Societat Anònima. L'aportació d'Aena a aquesta societat conjunta serà en espècie, amb un dret de superfície a 75 anys, mentre que l'aportació de l'inversor serà dinerària, per finançar tots els costos durant el període de desenvolupament previstos en la seva oferta i, si escau, aportacions dineràries addicionals per equilibrar la distribució de la societat.

Per completar aquest procés de licitació Aena es donarà suport, a més dels seus propis equips, en consultors externs de primer nivell, entre els quals es trobarà la companyia Deloitte, companyia que ha participat també activament en l'establiment de les bases d'aquesta licitació.

Últimas noticias