Aena a la cua de l'IBEX després de presentar els seus resultats del tercer trimestre

A mitja sessió, les accions de la companyia retrocedeixen un 1,6% i cotitzen en 150,5 euros per acció

Per

Bolsamania | 25 oct, 2017

El gestor aeroportuari Aena lidera les caigudes de l'IBEX 35. A mitja sessió, les accions de la companyia retrocedeixen un 1,6% i cotitzen en 150,5 euros per acció, fins i tot ha arribat a perdre a prop d'un 2,3% durant la sessió. No obstant això, durant els nou primers mesos de l'any, els títols d'Aena han protagonitzat una revaloració del 17,8% fins als 152,8 euros per acció.

Aquesta caiguda està marcada per la presentació dels seus resultats del tercer trimestre dimarts passat després del tancament del mercat, que han estat en línia amb les estimacions del mercat. El benefici net hauria augmentat un 22,1%, excloent-ne l'efecte positiu extraordinari que el 2016 van tenir les reversions de provisions per procediments judicials relacionats amb expropiacions de terrenys de l'Aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas, que va ascendir a 204.900.000 d'euros abans d'impostos.

De gener a setembre, els ingressos totals d'Aena, que avui presentarà aquests resultats als analistes, van arribar als 3.048,4 milions d'euros, fet que suposa un augment del 7,2%. El resultat brut d'explotació (EBITDA) va arribar als 1.949.000, un 10,8% més que durant el mateix període de 2016.

CANVI A LA DIRECCIÓ

El banc alemany Deutsche Bank va retallar el passat dimarts un 12% el seu preu objectiu sobre el gestor aeroportuari Aena, de 163 euros a 144. Aquest nivell estima una caiguda del 5% de les accions, pel que fa als 153 euros per acció amb els quals va cotitzar aquest dimarts. Els analistes de l'entitat reiteren la seva recomanació de vendre.

Els experts matisen que aquesta reducció del preu objectiu no es deu al descens del benefici, "ja anticipem una inflació de costos, fins i tot ara està més clar que la companyia s'enfrontarà a això durant els pròxims anys", indiquen al seu informe. El principal motiu pel qual Deutsche Bank retalla les seves estimacions sobre el gestor és perquè "després del relleu a la seva direcció es prolongarà la seva ineficient estructura de capital", indiquen. Els analistes apunten l'elecció de Jaime García-Legaz com a president d'Aena, després de la dimissió de José Manuel Vargas el passat mes de setembre.

Una aposta per part del màxim accionista, l'empresa estatal Aeroports Espanyols i Navegació Aèria que controla el 51% de la companyia. García-Legaz feia menys d'un any que era a la presidència de Cesce, però el Govern li ha demanat que es faci càrrec de la presidència d'Aena. García Legaz va ser secretari d'Estat de Comerç i està considerat de la confiança del ministre d'Economia, Luis de Guindos. Una decisió que tancaria les portes a un possible augment de la privatització del gestor aeroportuari, un dels reclams de l'antiga direcció.

Últimas noticias