Adveo troba un inversor que aportarà 30 milions d'euros

La companyia de material de papereria va encarregar al banc d'inversió Houlihan Lokey la recerca d'inversors

Per

Bolsamania | 28 mar, 2018

Adveo ha trobat un inversor que aportarà 30 milions d'euros per posar en marxa el seu pla estratègic 2017-2020, segons ha informat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). La companyia de material de papereria va encarregar al banc d'inversió Houlihan Lokey la recerca d'inversors.

Tal com ha informat Adveo, el procés s'està executant en total coordinació amb la banca signant del finançament sindicat. "Al llarg de les properes setmanes es rebran les Ofertes No Vinculants que en el llaç habitual en aquest tipus de processos hauria de donar lloc a Ofertes Vinculants", comunica al fet rellevant. Les accions de la companyia cauen un 3% al Mercat Continu.

Al llarg de les properes setmanes es rebran les ofertes no vinculants que en el termini habitual en aquest tipus de processos hauria de donar lloc a ofertes vinculants

La incorporació del nou inversor se situa en el marc del seu Pla Estratègic 2017-2020, que inclou diverses actuacions relatives a l'acord de refinançament del seu deute. Dins de la seva estratègia, Adveo preveu ingressar entre 35 i 40 milions d'euros per la venda de patrimoni immobiliari majoritàriament ociós a Espanya i Bèlgica, suma que destinarà a reduir el seu deute.

La companyia preveu reduir el seu deute aquest any des dels 190 milions d'euros del tancament de 2017 a entre 180 i 185 milions, sense comptar la retallada addicional que permetria la venda dels actius esmentats.

Adveo va reduir les seves pèrdues un 34,5% durant l'exercici 2017, fins als 23,4 milions d'euros, tot i haver invertit 12,3 milions en la reestructuració logística i organitzativa a Espanya i França. Els ingressos de l'any van ser de 490 milions d'euros, un 9% menys si s'exclou l'impacte del reposicionament de la categoria de tinta i tòner.

Adveo és l'empresa hereva de l'antiga Unipapel. La companyia està controlada pel fons QMC amb el 16,1% del capital, però l'accionista majoritari n’és Alantra amb el 17,2%. D'altra banda, Indumenta Pueri, controlada pels propietaris de Mayoral, hi té un 8,7%.

D'altra banda, les tres branques familiars dels fundadors d'Unipapel també tenen una part d’Adveo. Així, Bezares compta amb el 2,15%; Moreno de Tejada, amb el 0,093%; i Muguerza, amb el 5,028%.

Últimas noticias