Acerinox torna a pujar gràcies a una nova recomanació positiva

ArcelorMittal l'acompanya aquest divendres a les alces

Per

Bolsamania | 01 set, 2017

Actualitzat : 11:11

Acerinox torna a liderar les pujades a l'IBEX aquest divendres -igual que va fer dimecres-, de nou gràcies a una recomanació positiva. La companyia acereria suma un altre 2% amunt després que els experts de Jefferies hagin elevat el seu consell fins a 'comprar' des de 'mantenir' i el preu objectiu fins a 15 euros (des dels 12 euros anteriors).

Aquest preu objectiu se situa fins i tot per sobre del preu de 14,2 euros que li atorgaven els experts d'UBS aquest mateix dimecres, quan Acerinox es va disparar en borsa gràcies a aquesta millora i a la pujada de la recomanació d'aquests experts des de 'vendre' fins a 'comprar'.

El preu objectiu de Jefferies sobre l’acerera suposa donar-li un potencial de revaloració del 23% des dels actuals nivells de cotització. El consens d'experts que recull FactSet dóna a Acerinox un preu teòric mitjà de 13,55 euros, alhora que una majoria d'aquests analistes (el 52%) recomana 'comprar' Acerinox. Només un 10% aconsella 'vendre'.

Les pujades en Acerinox d'aquest divendres van acompanyades de les alces en ArcelorMittal. És habitual veure les dues companyies movent-se de forma parella i durant aquesta sessió això torna a ser així. ArcelorMittal fins i tot ha augmentat les pujades i a hores d'ara puja més que Acerinox.

El passat 27 de juliol, Acerinox va publicar els seus resultats del primer semestre, que va tancar amb el seu millor benefici de l'última dècada: 151 milions d'euros. L'empresa ha destacat que el seu benefici acumulat fins al juny superava ja els resultats anuals de qualsevol dels exercicis dels últims 10 anys i ha subratllat que les xifres havien estat marcades pel "bon comportament" de la demanda i la volatilitat dels preus de les matèries primeres, especialment del ferrocrom i el níquel. ArcelorMittal, per la seva banda, va triplicar el seu benefici durant el primer semestre, fins als 2.324.000 d'euros. Les vendes del grup siderúrgic entre gener i juny van sumar un total de 33.330 milions d'euros, un 18,4% més que un any abans.

Últimas noticias