ABN Amro planeja una retallada de plantilla del 15% fins a 2024

El banc ha presentat un pla de reducció de costos a quatre anys vista

Per

Bolsamania | 30 nov, 2020

ABN Amro Bank NV planeja una retallada de plantilla en un 15% en quatre anys, xifra que suposarà un pla de reducció de 3.000 llocs de treball, ha anunciat la companyia, ja que se centrarà en activitats rendibles als Països Baixos i al nord-oest de Europa.

L'empresa té com a objectiu un estalvi de 700 milions d'euros (840 milions de dòlars) de cara a 2024, amb la majoria de les reduccions de llocs de treball a partir de 2022, ha dit el director general Robert Swaak en una actualització dels inversors dilluns. ABN Amro té al voltant de 19.000 treballadors.

ABN Amro va registrar pèrdues durant el primer semestre, i després va tornar als beneficis durant el tercer trimestre. L'agost, Swaak va anunciar plans per retallar un terç de les activitats corporatives del banc perquè s'ajustin al perfil de risc general de l'entitat.

Tot i que el banc va mantenir la seva política de pagar almenys el 50% dels beneficis en dividends, va dir que la remuneració dels accionistes per sobre d'aquesta quantitat es farà ara a través de la recompra d'accions en lloc dels pagaments en efectiu que ha fet durant anys anteriors.

ABN Amro va dir que aspira a tenir un retorn sobre el capital del 8% per al 2024 i el 10% a llarg termini, encara que això està subjecte a la normalització de la taxa d'interès, va dir. Això és més cautelós que el seu objectiu anterior de 10%-13% sense advertiments.

Últimas noticias