Feijóo planta a Casado en el Comitè Executiu del PP perquè "no té AVE"

L'únic baró popular a peu es queda a Galícia per a la sessió de control al Parlament

Per

Bolsamania | 30 abr, 2019

Un PP a l'UCI s'enfronta a un Comitè Executiu durant el qual farà autocrítica del devastador resultat de les eleccions generals del 28 d'abril. Els barons es congregaran per tractar de projectar una imatge d'unitat. Tots, menys un. El president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, no anirà a aquesta reunió perquè a les 10 hores té sessió de control al Parlament gallec, segons fonts del PP de Galícia.

Diversos mitjans apunten que el president gallec ha adduït que "no té AVE" per arribar a Madrid. El cas és que no donarà suport al president popular, Pablo Casado, que oferirà un discurs que genera gran expectació. En el cas del president andalús, Juanma Moreno, ha traslladat que arribarà amb una mica de retard perquè a primera hora d'aquest dimarts tenen a Sevilla reunió del Consell de Govern, segons fonts del PP andalús.

Davant les crítiques que es poden produir aquest dimarts a aquest Comitè Executiu Nacional del PP, algun membre del partit fins i tot ha ironitzat que en aquest moment "cal llegir el 'Manual de resistència' de Pedro Sánchez". Però els mitjans expliquen que la tensió entre els barons es pot tallar amb un ganivet.

EXPECTACIÓ PEL DISCURS DE CASADO

Casado ha convocat aquest dimarts una reunió del Comitè Executiu Nacional del PP per analitzar els resultats de les eleccions generals del 28 d'abril, en què el PP va patir una derrota històrica en perdre 3,7 milions de vots i 68 escons al Congrés.

Fonts del partit han admès que hi ha "gran expectació" davant el discurs que farà Pablo Casado després d'aquest desastre electoral, a l'espera de comprovar fins on arriba l'"autocrítica" del Partit Popular. Dirigents del PP consultats per Europa Press retreuen a Casado que s'hagi "oblidat el centre" polític i demanen canvis en l'estratègia i en el rumb del PP nacional per evitar un "efecte contagi" a les eleccions municipals i autonòmiques del 26 de maig.

Segons aquestes fonts, es tracta de "corregir" els "errors" i rebutgen que sigui el moment d'"obrir el partit en canal" perquè ara tots els esforços han d'estar centrats en no perdre alcaldies i autonomies clau.

TANCAMENT DE FILES

La direcció nacional considera que el lideratge de Casado no està en qüestió després de la patacada electoral i aquest dimarts buscarà visualitzar un tancament de files al voltant del president del Partit Popular. Aquest mateix dilluns, en roda de premsa, el secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha garantit la seva continuïtat tota la legislatura com a líder de l'oposició i ha demanat el mateix temps que al seu dia van tenir José María Aznar o Mariano Rajoy, que van guanyar a la tercera.

"Durant els propers quatre anys, el líder de l'oposició es diu Pablo Casado", ha afirmat rotund García Egea, que ha recordat que Casado va assumir les regnes del PP fa nou mesos en un congrés extraordinari i "necessita el temps que tothom ha tingut "per arribar a guanyar unes eleccions generals. Segons ha afegit, el seu és un projecte "a llarg termini".

Fonts de la direcció nacional del PP consideren que la gent ha votat aquest 28 d'abril "cabrejada" amb la marca PP, però espera que davant la municipals i autonòmiques molts dels vots que se'n van anar a Vox tornin a les seves files. "Aquest vot de cabreig no es pot reil·lusionar en nou mesos. Es necessita temps", afegeix un dirigent del partit després de la derrota d'aquest diumenge.

Últimas noticias