Vox vol forçar el Govern a retirar la seva proposta de cotització per als autònoms

El partit pretén que sigui el Congrés que obligui Sánchez a fer aquest pas

Per

Europa Press | 07 jun, 2021

Vox vol que el Ple de Congrés rebutgi aquesta setmana la proposta plantejada pel ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, perquè els treballadors autònoms cotitzin en funció dels seus ingressos reals. La idea de la formació que lidera Santiago Abascal és que la Cambra baixa reclami al Govern la seva retirada.

A la seva moció, conseqüència de la interpel·lació dirigida a l'última sessió de control al titular de Seguretat Social, plantegen rebutjar aquesta proposta i complementar amb avantatges i descomptes l'actual sistema de cotització, facilitar rebaixes fiscals i mesures de suport econòmic amb ajudes directes i menys tràmits administratius.

Pel que fa a les cotitzacions, en la seva iniciativa, Vox planteja que els autònoms puguin canviar amb més freqüència de base de cotització de forma voluntària, a l'alça o a la baixa, al llarg de l'exercici, i que els majors de 48 anys puguin adequar de forma voluntària la seva cotització als seus rendiments professionals o empresarials.

TARIFA PLANA PER A MARES TREBALLADORES

Així mateix, demana reduir la cotització d'aquells treballadors per compte propi que l'any passat hagin ingressat per sota el salari mínim -un 50% de la quota mínima per a qui no hi arribi i el 75% per a qui no aconsegueixi el 50% de l'SMI- i una tarifa plana de 60 euros durant dos anys per a dones que s'incorporin després d'haver estat mares.

Des d'aquesta formació també plantegen que els autònoms societaris puguin deduir la seva cotització en l'Impost sobre Societats i promoure compensacions fiscals per a les bases imposables generals negatives per als autònoms que s'hagin vist obligats a tancar el seu negoci amb motiu de les restriccions derivades de la Covid.

Vox proposa, a més, que aquestes compensacions es computin als rendiments de capital mobiliari o de guanys patrimonials obtinguts per la venda de qualsevol actiu patrimonial que hagi estat destinat a cobrir "despeses familiars o de negoci".

Finalment, reclamen ajudes directes per a tots els autònoms i empresaris amb seu a Espanya que hagin sofert pèrdues de facturació, reduir "al màxim" els tràmits administratius i incloure els crèdits públics en els acords extrajudicials dins d'una reforma de la Llei Concursal.

Últimas noticias