Trump acusa Facebook, Google i Amazon d'una possible competència deslleial

Tot i que ha subratllat que no pot "fer-ne comentaris públics"

Per

Bolsamania | 31 ago, 2018

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha acusat les grans tecnològiques com Google, Facebook i Amazon de beneficiar-se una possible situació de "competència deslleial", encara que ha subratllat que no pot "fer-ne comentaris públics".

Ha declarat, en una entrevista a Bloomberg, que no li correspon a ell fer declaracions sobre una hipotètica segmentació dels tres gegants tecnològics. "Moltes persones creuen que els tres estan en una posició deslleial, però no en faré més comentaris".

Alhora, ha acusat Google de manipular el motor de cerca per ocultar notícies positives sobre la seva figura. El gegant ha respost amb la demostració que sí que havia emès els últims discursos institucionals de Trump de la mateixa manera que feia amb els d'Obama, com per exemple, el de l'estat de la Unió pronunciat per l'actual president al Congrés dels Estats Units el passat 30 gener 2018.

Google ha mostrat a través d'una captura d'un arxiu d'Internet que va emetre en directe aquest discurs de Trump a través d'un enllaç situat directament a la seva pàgina web, cosa que ja feia des dels discursos pronunciats en anys anteriors per l'expresident demòcrata Barack Obama.

No obstant això, la companyia del cercador ha reconegut que no va emetre el discurs de l'estat de la Unió de Trump l'any 2017, però ha al·legat que tècnicament no es tractava d'un discurs d'aquest tipus sinó d'una declaració conjunta de Trump al Congrés, i que històricament no han promogut "el primer discurs al Congrés per un nou president".

Trump, per la seva banda, va penjar dimecres al seu Twitter un vídeo amb captures de pantalla del motor de cerca de Google al llarg dels anys, les quals mostraven que per als anys de presidència de Trump no s'havia promogut el conegut discurs, però sí entre els anys 2012 i 2016 durant la gestió d'Obama.

El president va considerar això com la prova definitiva que Google mostrava informació esbiaixada sobre la seva persona i ocultava les notícies positives relacionades amb ell, com havia denunciat abans aquesta setmana en advertir empreses d'Internet com Google, Twitter i Facebook.

Últimas noticias