S&P clava un altre cop a Espanya: empitjora de nou la seva previsió de caiguda del PIB a l'11,3%

En canvi, ha millorat les seves perspectives per a Alemanya, França, Itàlia i Holanda

Per

Europa Press | 24 set, 2020

L'agència de qualificació creditícia S&P ha clavat un cop molt fort a Espanya. Ha empitjorat per sisena vegada consecutiva en el que va de 2020 les seves previsions per a l'economia espanyola, a causa de l'agreujament de la pandèmia de coronavirus i els rebrots, de manera que ara estima que el Producte Interior Brut (PIB) es contraurà un 11,3% enguany (al juny augurava que el descens seria del 9,8%). Aquest pronòstic xoca amb la millora que ha aplicat en les seves previsions de països com Alemanya, França, Itàlia i Holanda.

De fet, tal com es desprèn d'un informe publicat aquest dijous per S&P, Espanya és l'únic país Vell Continent que ha experimentat una revisió a la baixa. Ho ha fet després de 'castigar' el país revisant la seva perspectiva sobre el ràting a la baixa des de 'estable' a 'negativa' pels efectes econòmics de la Covid-19 i per no haver pogut aprovar uns pressupostos des de 2018. No obstant això, li va mantenir la nota en 'A'.

Ara, pel que fa a les estimacions del PIB, per a Alemanya, la 'locomotora europea', se situa ara en una contracció del 5,4% en 2020, enfront del 6,2% estimat al juny. Així mateix, segons l'agència, l'economia de França caurà un 9%, enfront del 9,5% anterior, i Itàlia observarà una caiguda del 8,9%, quan la previsió de fa tres mesos era d'un 9,5%

.

També ha millorat l'estimació per als Països Baixos, que segons S&P veurà una reducció del PIB d'un 5,2% enguany, mentre que fa tres mesos la previsió era d'una caiguda del 5,9%. I l'estimació per a Bèlgica també s'ha millorat en tres dècimes, fins al 7,6%. Per part seva, fora de la Unió Europa, l'agència de qualificació ha decidit revisar a la baixa les estimacions de caiguda per al Regne Unit fins al 9,7%, enfront del 8,1% anterior, i ha millorat les de Suïssa, fins a un descens del 4,3%, la qual cosa representa una millora de dos punts.

MILLORS PREVISIONS PER A ESPANYA... AL 2021

Pel que fa a 2021, S&P ha millorat la previsió de creixement per a Espanya fins al 8,2%, des del 6,8% que estimava al juny. Per a 2022, l'estimació s'ha situat en el 4,3%, cinc dècimes més, i per a 2023, en el 2,3%, tres dècimes menys.

Referent a la taxa d'atur, la qualificadora de riscos considera que Espanya tancarà enguany amb un atur del 16%, mentre que al juny esperava una taxa del 17,6%. En canvi, per a 2021 ha empitjorat la xifra en mig punt, fins al 17,5%. L'economia no s'acostarà als nivells d'atur de 2019 (14,1%) fins al 2023, quan arribarà al 14,3%.

Últimas noticias