"Rússia ha guanyat una fortuna als últims mesos", avisa el ministre alemany d'Economia

"La reducció de les compres de petroli i gas no vol dir que Putin estigui guanyant menys"

Per

Bolsamania | 23 mai, 2022

Tot i els esforços d'Europa per desprendre's del petroli i del gas russos, Moscou està guanyant més diners a causa dels elevats preus actuals dels combustibles fòssils, ha declarat aquest dilluns el ministre alemany d'Economia, Robert Habeck, al Fòrum Econòmic Mundial de Davos.

Els analistes estimen que Europa ha estat pagant fins a 1.000 milions de dòlars al dia a Rússia per petroli i gas als últims mesos.

"La reducció de les compres de petroli i gas rus a Europa no significa que Putin estigui guanyant menys diners", ha assenyalat Habeck al Fòrum Econòmic Mundial. "Han guanyat una fortuna als últims mesos. Hem d'arreglar-ho", ha advertit.

ZELENSKI DAVANT DEL FÒRUM

El president d'Ucraïna, Volodimir Zelenski, ha obert avui el Fòrum econòmic mundial amb un discurs per vídeo. Zelenski ha dit que Rússia està utilitzant la "força bruta" per sotmetre Ucraïna.

"Aquest és realment el moment en què es decideix si la força bruta governarà el món", ha afirmat. "Si és així, no hi ha necessitat de més reunions a Davos", ha assenyalat rotund.

La força bruta, ha dit, "no busca més que la submissió d'aquells a qui vol sotmetre... i no discuteix, sinó mata, i Rússia ho fa a Ucraïna".

Zelenski ha afegit que “Rússia s'ha convertit en un estat de criminals de guerra”.

Rússia ha estat acusada de crims de guerra a Ucraïna, arran de l'atac aparentment deliberat contra edificis i infraestructures civils, encara que el país dirigit per Vladimir Putin nega haver atacat aquests llocs.

Últimas noticias