Rosell avisa: 'El treball fix i segur és un concepte del segle XIX'

El president de la CEOE diu que en el futur caldrà guanyar-se cada dia el lloc de treball

Per

Bolsamania | 17 mai, 2016

Actualitzat : 17:39

Juan Rosell ha avisat aquest dimarts que la idea de tenir un treball fix i segur és una cosa passada de moda. "És un concepte del segle XIX", ha dit el president de la CEOE en un acte sobre la transformació digital. Segons ha explicat, en el futur caldrà guanyar-se cada dia el lloc de treball, per la qual cosa caldrà deixar enrere aquesta visió antiquada sobre l'estabilitat laboral.

El líder de la patronal ha pedido un mayor impulso de la digitalización en Europa y en España, especialmente en educación

Davant aquesta situació, el líder de la patronal ha demanat un major impuls de la digitalització a Europa i a Espanya, especialment en educació, perquè "es corre perill de perdre el tren de la revolució digital". En aquest acte, que han organitzat Siemens i la consultora Roland Berger, Rosell ha dit que la digitalització serà fonamental per al treball, ja que "hi haurà moltes sorpreses en un futur immediat". Per això, no es pot esperar més.


Segons ha destacat Rosell, i recull Europa Press, la digitalització incrementa el PIB mundial i la competitivitat per la qual cosa "és bàsic adaptar-nos i agafar el tren", ja que tots els sectors estan sofrint ja una "gran irrupció" en el seu model de negoci, tant a nivell públic com privat, sectorialment i subsectorial. I, encara que hi ha més de 1.200 milions de persones sense Internet, "ja hi ha més mòbils que no pas habitants i en els últims anys s'han emmagatzemat més dades que en tota la història anterior".

EL SECTOR PÚBLIC, ENDARRERIT QUANT A DIGITALITZACIÓ



A més, Rosell ha assegurat que la digitalització transforma els negocis, rebaixa els costos i incrementa la competitivitat". Per això, creu necessari aprofundir en la seva implantació. Sobretot, ha dit, és una cosa que ha de fer el sector públic que, segons el president de la CEOE, en aquest camp "va endarrerit" en comptar amb unes estructures "massa rígides, antigues i molt grans".


"Desgraciadament, no ho estan fent amb la rapidesa i la diligència que ho haurien de fer", ha lamentat Rosell, que ha insistit que la digitalització serà "clau" per al futur i ha considerat que per a la Comissió Europea hauria de ser una "prioritat" el Mercat Únic Digital. També ha advertit que Espanya "corre perill de perdre el tren de la revolució digital com ja va perdre alguns trens en el camp de la transformació informàtica".


LA SEVA PETICIÓ PER AL 26J


D'altra banda, en ser preguntat per les eleccions que se celebraran el proper 26 de juny, Rosell ha estat clar. "Estem en plena campanya electoral, tinguem la festa en pau, deixem que transcorri la campanya, amb propostes i programes, que es discuteixi tot, que passin les eleccions i seguim funcionan amb un Govern ja format", ha dit.


En aquest sentit, Rosell ha destacat que el primer trimestre de l'any ha estat "bo" en haver presentat l'economia espanyola un creixement semblat al de l'últim trimestre de 2015, per la qual cosa ha afirmat que "fins ara no es nota cap indici que ens digui que anem coll avall". "Realment l'economia espanyola segueix creixent prou bé quant a PIB i prou bé quant a creació d'ocupació, per tant, que segueixin així", ha agregat.

Últimas noticias