Robert Kaplan (Fed) demana una pausa en els increments de les taxes d'interès

El membre de la Fed exigeix que la caiguda de les borses així ho justifica

Per

Bolsamania | 03 gen, 2019

El president de la Reserva Federal dels Estats Units (Fed) de Dallas, Robert Kaplan, ha assenyalat aquest dijous en una entrevista a Bloomberg que la Fed hauria de paralitzar la política d'increment dels tipus d'interès que, al principi, està prevista que també es prolongui durant aquest any 2019. Kaplan ha indicat que les caigudes de les borses justifica aquest moviment.

La Fed hauria d'abstenir de seguir augmentant les taxes i mantenir-se en un segon pla almenys durant els "primers dos trimestres" de 2019. Kaplan assenyala que des del banc central nord-americà estan observant els mercats amb atenció i ha apuntat que, últimament, les condicions financeres s'han endurit.

"No hem de donar més passos fins que es resolguin algunes d'aquestes incerteses", ha afegit sobre aquesta qüestió Kaplan, que ha reiterat que es mostra obert a frenar el ritme de contracció que ha pres la Fed. També ha afirmat que molts analistes diuen que als inversors els preocupa que la reducció del balanç del banc central estigui eliminant la liquiditat dels mercats.

En qualsevol cas, el responsable de la Fed a l'estat de Dallas no té dret a vot al comitè encarregat de decidir els tipus d'interès del banc central, tot i que és membre del subcomitè del banc central sobre comunicacions amb el mercat.

Així mateix, s'ha referit també a les tensions comercials que mantenen els Estats Units i la Xina. En aquest sentit, ha expressat que la guerra aranzelària, probablement, ha empitjorat les perspectives de creixement de la Xina. En aquest sentit, ha reconegut que és poc probable que els Estats Units sigui immune a aquesta desacceleració de l'economia del gegant asiàtic.

Finalment, durant l'entrevista, Kaplan ha reconegut que, segons els pronòstics, el creixement del PIB nord-americà caurà lleugerament.

TRUMP S’HAURIA PLANTEJAT FULMINAR EL PRESIDENT DE LA FED

El president dels Estats Units, Donald Trump, es va plantejar durant el passat mes de desembre la possibilitat d'acomiadar el president de la Reserva Federal, Jerome Powell, després que aquest anunciés una pujada dels tipus d'interès. La frustració de Trump amb el cap del banc central es va intensificar tant per la pujada de taxes, com pels mesos de pèrdues al mercat borsari, segons fonts pròximes al cas.

No obstant això, poc després de conèixer el possible acomiadament, el secretari del Tresor dels Estats Units, Steven Mnuchin, va sortir a la palestra per tranquil·litzar els mercats després de conèixer que Trump estava sospesant seriosament fulminar el responsable de la Fed per anunciar una pujada dels tipus d'interès. Mnuchin va assegurar que, en una conversa amb Trump, aquest considera que mai va suggerir el seu cessament i creu que tampoc té autoritat per fer-ho.

Últimas noticias