Ribera diu que "el dièsel té els dies comptats"

Assegura que "el seu impacte" és "prou important com per anar pensant en un procés de sortida"

Per

Europa Press | 11 jul, 2018

Actualitzat : 17:59

La ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha declarat aquest dimecres al Congrés que "el dièsel té els dies comptats" i que el seu "impacte" a la qualitat de l'aire "és prou important com per anar pensant en un procés de sortida".

En tot cas, sobre una possible pujada d'impostos que pogués afectar aquest carburant, la ministra s'ha remès a la seva col·lega María Jesús Montero, titular del departament d'Hisenda. En aquest sentit, ha assenyalat que el Govern s'ha de plantejar quins "senyals fiscals i reguladors" pot aprovar per acompanyar els governs municipals "en aquest procés de canvi" de la mobilitat.

"Evidentment, el dièsel té els dies comptats. Durarà més o menys, però sabem que el seu impacte en partícules i en el que respirem és prou important com per anar pensant en un procés de sortida", ha declarat.

En preguntar-li els mitjans de comunicació per les restriccions al trànsit que preparen ciutats com Madrid, Ribera les ha celebrat com una mesura "molt raonable i molt normal", ja que creu necessari facilitar la mobilitat, però també que aquesta "afecti cada vegada menys, a la mesura que sigui possible, a la salut dels ciutadans".

"FACILITAR COMPORTAMENTS DE CONSUM RESPONSABLE"

La ministra ha aclarit que "no es pot culpabilitzar el que compra" i que, en tot cas, a l'hora d'adquirir un vehicle dièsel el consumidor ha de saber "que el cost de compra d'un cotxe nou d'una categoria o una altra no està reflectint el cost real de l'impacte que té aquest cotxe".

"Un consumidor responsable és el millor que podem tenir, però per facilitar comportaments de consumidor responsable hem de assegurar-nos que els senyals de mercat, els senyals fiscals, ens permetin discriminar d'una manera intuïtiva, natural, sense haver de fer anàlisis profundíssimes sobre què és el que significa cadascuna de les nostres opcions de compra", ha conclòs.

Últimas noticias