Quines són les següents dates clau a Itàlia?

Al llarg d'aquest mes hi haurà diversos dies rellevants que s’han de marcar en vermell

Per

Bolsamania | 03 oct, 2018

Itàlia està aquest dimecres, de nou, "a l'ull de l'huracà'. L'Executiu podria decidir finalment retallar el seu objectiu de dèficit i això anima els mercats. L'objectiu per 2019 es mantindria al 2,4%, però reduiria al 2,2% el de 2020 i al 2,0% el 2021.

Segons la premsa italiana, el Govern ja hauria informat de les seves intencions a la Comissió Europea (CE), que ha de pronunciar-se a mitjans de mes sobre els objectius econòmics d'Itàlia.

Aquestes són les dates clau que s’han de marcar en vermell al calendari i que resulten decisives per a Itàlia i, per extensió, per a la resta de la Zona Euro. De moment, els experts segueixen apostant perquè la UE rebutjarà els pressupostos. Veurem què passa si finalment Itàlia decideix suavitzar les seves pretensions.

- 15 d'octubre: Itàlia presenta el projecte de pressupostos a la Comissió Europea.

- 20 d'octubre: data límit per a la publicació del pressupost complet.

- 22 d'octubre: els experts de Berenberg creuen que és probable que la Comissió Europea demani a Itàlia que aclareixi els seus plans fiscals.

- 26 d'octubre: S&P actualitza la qualificació d'Itàlia.

- Finals d'octubre: després d'una sèrie de vaivens, els experts de Berenberg creuen que el més probable és que la CE rebutgi els pressupostos.

- Finals de novembre: els ministres de Finances de la Zona Euro probablement aprovaran el veredicte de la CE i demanaran a Itàlia que canviï el pressupost.

- Principis de desembre: és probable que la cimera de la UE debati sobre el pressupost italià.

Últimas noticias