Pablo Hernández de Cos, nomenat president de la Junta de Govern de CEMLA

Ocuparà aquest càrrec fins al final del seu mandat com a governador del Banc d'Espanya

Per

Bolsamania | 08 mai, 2023

Pablo Hernández de Cos, governador del Banc d'Espanya, ha estat nomenat president de la Junta de Govern del Centre d'Estudis Monetaris Llatinoamericans (CEMLA) dissabte 6 de maig. Ocuparà aquest càrrec fins al final del seu mandat com a governador del Banc d'Espanya, previst per al juny del 2024.

La Junta de Govern per al període 2023-2025 va quedar conformada pels governadors dels bancs centrals d'Argentina, Brasil, Colòmbia, Espanya, Mèxic, Belize i El Salvador. A més, la Reserva Federal dels Estats Units i el Banc del Canadà formaran part de la Junta com a observadors.

El CEMLA, fundat el 1952, és l'associació de bancs centrals de l'Amèrica Llatina i el Carib. Entre els seus objectius hi ha promoure una millor comprensió de les matèries monetàries, financeres i bancàries mitjançant la investigació, les reunions d'experts i responsables dels bancs centrals i les activitats de formació del personal d'aquestes institucions. Actualment, compta amb 51 membres, 30 dels quals són associats –bancs centrals d'Amèrica Llatina, el Carib i Espanya– i la resta col·laboradors –bancs centrals extraregionals i altres institucions financeres–. Els primers compten amb veu i vot als òrgans de govern de la institució.

Després de més de tres dècades com a membre col·laborador, el Banc d'Espanya es va incorporar com a membre de ple dret d'aquesta institució el maig de 2021. L'elecció del governador del Banc d'Espanya com a president de la Junta de Govern del CEMLA ratifica el compromís de la institució amb la regió, ha indicat l'organisme en un comunicat, i, en particular, amb els bancs centrals i amb el propi CEMLA.

Últimas noticias