Montero no descarta el PP en els Pressupostos per la "confiança" de l'inversor

Espera comptar amb el consens de totes les forces polítiques en la seva formulació

Per

Bolsamania | 09 jul, 2020

La portaveu del Govern i ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, va afirmar aquest dijous que espera que els nous Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) comptin amb el consens de totes les forces polítiques, “també del PP, a qui no descarto a l'hora de formular-los” per oferir un “gest de confiança a tots els inversors”.

Així ho va dir la ministra en una entrevista a Telecinco recollida per Servimedia en la qual va ser preguntada sobre els suports que es buscaran per als pressupostos i la possibilitat que Ciutadans i ERC puguin sumar-s'hi.

“Hi ha tants arguments perquè en aquest moment, tots a l'una, siguem capaços de trobar aquests punts de trobada”, va considerar, i va manifestar el seu desig que els nous comptes públics “comptin amb el consens de tots, també del PP a qui no descarto a l'hora de poder formular-los” per oferir “un gest de confiança a tots els inversors, a totes aquelles empreses que decideixen instal·lar-se aquí, i també a Europa”.

En aquesta línia, Montero va afirmar que donar suport als pressupostos o els acords a la comissió de la reconstrucció “no és fer costat a aquest Govern, és fer costat a Espanya”.

D'altra banda, va ser preguntada sobre si es compta amb el vot de França per a la candidatura de Nadia Calviño a presidir l'Eurogrup, que es resol avui. Montero es va limitar a dir que “fins a l'últim minut sempre existeix el dubte” perquè són votacions secretes.

En qualsevol cas, va confiar que Espanya “continuï guanyant posicions a Europa” i va afirmar que “ens la juguem com a projecte col·lectiu” en aquesta circumstància de crisi.

Sobre Calviño va destacar que té “el talent, la capacitat, el perfil” per a ocupar la presidència de l'Eurogrup i el seu nomenament suposaria “un pas endavant en la visibilitat” de dones en llocs de responsabilitat i en el citat càrrec, que mai abans no havia estat ocupat per una dona.

Últimas noticias