Madrid avalarà 5.000 hipoteques de joves que comprin el seu primer habitatge

Es preveu que es destinaran 12 milions d'euros a posar-ho en marxa

Per

Bolsamania | 14 set, 2020

Isabel Díaz Ayuso, la presidenta de la Comunitat de Madrid, ha anunciat aquest dilluns la posada en marxa del programa 'Primera Habitatge', un pla al qual s'hi destinaran 12 milions d'euros per avalar 5.000 hipoteques de joves de menys de 35 anys que comprin el seu primer pis.

Com a requisits, els menors de 35 que adquireixin el seu primer habitatge hauran de demostrar que posseeixen solvència econòmica però que no tenen els estalvis suficients per accedir a un crèdit.

El programa 'Primer Habitatge' oferirà pisos de dues o tres habitacions, amb superfícies d'entre 80 i 90 metres quadrats i un valor de mercat que rondarà des de 150.000 a 400.000 euros. S'espera que la seva ubicació es localitzi a les "àrees perifèriques metropolitanes".

Amb aquesta iniciativa, en el marc d'ajuda a la compra i lloguer d'habitatges, es pretén donar una empenta als joves madrilenys perquè puguin "independitzar-se" i "començar a tenir les regnes de la seva vida", ha dit Ayuso al seu discurs a l'Assemblea de Madrid.

Per a això, l'Executiu madrileny avalarà un 15% de l'operació, mentre que els joves només participaran amb un 5%, de manera que el banc pugui finançar fins a un 95% de l'habitatge.

Pel que fa al lloguer, la Comunitat de Madrid també ha avançat una extensió específica per a joves del seu actual Pla Lloga, de manera que pugui actuar com a avalador dels arrendataris.

Últimas noticias