L'RBA manté tipus i diu que "no descarta res" per assolir l'objectiu d'inflació

Ha deixat sense canvis la taxa d'efectiu al 4,35%

Per

Bolsamania | 19 mar, 2024

Actualitzat : 10:34

El Banc de la Reserva d'Austràlia (RBA), a la reunió d'aquest dimarts, ha complert el que s'esperava i ha deixat sense canvis l'objectiu de la taxa d'efectiu al 4,35% i la taxa d'interès pagada als saldos de liquidació d'intercanvi al 4,25%.

L'organisme ha dit que la inflació continua moderant-se, però continua sent alta. "La informació recent suggereix que la inflació es continua moderant, en línia amb les últimes previsions de l'RBA. L'indicador mensual de l'IPC es va mantenir estable en un 3,4% durant l'any fins al gener, amb un impuls que disminueix els últims mesos, a causa de la moderació de la inflació de béns. La inflació de serveis continua sent elevada i s'està moderant a un ritme més gradual. Les dades són consistents amb una demanda excessiva continuada a l'economia i fortes pressions de costos domèstics, tant per al treball com per a altres insums".

L'RBA ha indicat que les taxes d'interès més altes estan funcionant per establir un equilibri més sostenible entre la demanda agregada i l'oferta a l'economia, però ha dit que les perspectives "continuen sent altament incertes". "Encara que hi ha signes encoratjadors que la inflació s'està moderant, el panorama econòmic continua sent incert".

La tornada de la inflació a l'objectiu dins d'un termini raonable continua sent la màxima prioritat de l'RBA, ha remarcat. Això és consistent amb el mandat per a l'estabilitat de preus i la plena ocupació.

“Mentre que les dades recents indiquen que la inflació s'està reduint, continua sent alta. La Junta espera que encara passarà algun temps abans que la inflació estigui de manera sostenible dins el rang objectiu. El camí de les taxes d'interès que assegurarà millor que la inflació torni a l'objectiu en un termini raonable continua sent incert i la Junta no està descartant res. La Junta es basarà en les dades i en l'avaluació dels riscos. La Junta continuarà prestant atenció propera als desenvolupaments a l'economia global, les tendències en la demanda domèstica i les perspectives d'inflació i el mercat laboral. La Junta segueix ferma en la determinació de tornar la inflació a l'objectiu”.

Últimas noticias