Els comerciants demanen regularitzar i aclarir les rebaixes perquè hi hagi seguretat

Seguint l'exemple de països de l'entorn com França i Itàlia

Per

Bolsamania | 09 jun, 2020

La Confederació Espanyola de Comerç (CEC) ha sol·licitat una regularització i clarificació del concepte de les rebaixes que permeti recuperar-ne l'impacte positiu i generar més seguretat en els consumidors, seguint l'exemple de països de l'entorn com França i Itàlia.

"La liberalització de les rebaixes de 2012 ha donat peu a una guerra de preus salvatge, amb marges cada vegada més estrets, que impedeixen que el petit comerç pugui competir amb les grans superfícies", ha afirmat la CEC, que considera "essencial" regularitzar les rebaixes perquè els comerços "puguin vendre en bones condicions durant un període de temps limitat i suficient, i no distorsionar el mercat amb grans maratons de descomptes i promocions encadenades al llarg de l'any".

Davant la falta de regulació, segons la patronal de comerç, les rebaixes es mantenen per tradició, però s'han convertit en un període de descomptes més. "Per agreujar més la situació actual, l'avançament de la campanya comença a ser ja descabellat, no hi ha cap mena de regla, i els grans perjudicats són els petits comerços, que es veuen empesos a competir com poden, però lògicament en un clar desavantatge", ha afirmat el president de la CEC, Pedro Campo.

En aquest sentit, la CEC proposa realitzar una revisió de la mesura, no únicament per regular i delimitar els diferents períodes, sinó també perquè els productes es corresponguin amb l'excedent de temporada, i no amb estoc adquirit expressament, ocasionant d'aquesta manera un perjudici de qualitat i garanties per al client.

"En el context de vulnerabilitat actual, recuperar el concepte original de rebaixes, concebut per mobilitzar els estocs de temporada que no s'han venut durant aquesta, resulta per al petit comerç una qüestió essencial. Només així podrà recuperar-se de l'estrepitosa caiguda de la facturació registrada durant l'estat d'alarma de fins al 31,5% a l'abril respecte al mateix mes del 2019", assenyala la CEC.

Últimas noticias