L'or cau a mínims de 10 mesos malgrat la incertesa

Els inversors ja descompten una pujada de tipus per part de la Reserva Federal d'EUA

Per

Bolsamania | 06 des, 2016

Les caigudes de l'or no acaben. Després de la forta depreciació de les últimes setmanes el preu de la unça cau fins als 1.171 dòlars, per quedar-se en el seu nivell mínim dels últims 10 mesos.

No hi ha esdeveniment que espanti els inversors per buscar refugi en l'or. Malgrat el dur cop que pot suposar la decisió del referèndum italià, el metall preciós segueix caient durant aquesta segona meitat d'any. Després del cim aconseguit al juliol, amb els ascensos posteriors a la decisió de Regne Unit d'abandonar la Unió Europea, l'or no ha parat de caure i manté un senyal de confiança en les divises principals.

Amb la pujada de tipus d'interès per part de la Reserva Federal d'EUA (Fed) cada vegada més a prop, l'or continua el seu descens aquest any. Els inversors ja donen per fet que la setmana vinent el banc central nord-americà elevarà els tipus des del rang 0,25%-0,5% que manté des de desembre del 2015.

A més està el factor Donald Trump. Que ha elevat les expectatives d'inflació amb les seves propostes d'expansió fiscal. Una major inflació, sostinguda també per un petroli més car, podria accelerar les pujades de tipus per part de la Fed, la qual cosa fa al metall preciós menys atractiu, ja que els inversors buscaran actius amb major rendiment.

Últimas noticias