L'OPEP preveu més demanda de cru el 2016, però també més oferta

L'organització preveu una major demanda de 94,26 milions de barrils diaris

Per

Bolsamania | 10 ago, 2016

Actualitzat : 17:41

L'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) ha elevat lleugerament la seva previsió per a la demanda mundial de cru el 2016, fins a 94,26 milions de barrils diaris, a causa de “millors comportaments de l'esperat a països de l'OCDE i d'Àsia”.

En el seu informe mensual d'agost, publicat aquest dimecres, l'OPEP manté “en el mateix nivell” la seva previsió de creixement per a la demanda mundial de petroli en 2017, que augmentarà en 1,15 milions de barrils diaris, fins a aconseguir un nou rècord de 95,41 milions de barrils diaris.

El president de l'OPEP, l'Organització dels Països Exportadors de Petroli (OPEC, per les seves sigles en anglès), va comentar aquest dilluns que espera una pujada del preu del petroli en la part final d'any, ja que va anticipar un "augment de la demanda" de cru durant el "tercer i quart trimestre de 2016".

Mohammad bin Saleh Al-Sada, ministre d'Energia i Indústria de Qatar a més de president de l'organització, va assenyalar que la recent correcció del cru (va arribar a caure un 20% des de màxims anuals la setmana passada) "és només temporal". En la seva opinió, es deu a "menors marges de refí, un excedent d'inventaris, el Brexit i el seu impacte sobre els mercats de futurs".

L'OFERTA TAMBÉ AUGMENTARÀ

La producció a Canadà i l'augment de pous de perforació als EUA augmentarà l'oferta mundial de petroli

El president de l'OPEP va indicar un "augment de la demanda" en les principals economies consumidores de petroli, "sobretot de cara a la temporada d'hivern a l'Hemisferi Nord". Al-Sada va afegir que "aquesta previsió de major demanda de cru en el tercer i quart trimestre de 2016, al costat d'una baixada en la disponibilitat, està provocant que els analistes concloguin que el recent mercat a la baixa (caiguda del preu superior al 20%) és només temporal i que el preu del petroli augmentarà durant l'última part de 2016".

Respecte a l'oferta mundial de petroli, l'OPEP assenyala en el seu informe que en el segon trimestre va caure en 1,06 milions de barrils, fins a 94,6 milones. “No obstant això, alguns problemes de subministrament en països externs a l'OPEP, com la producció a Canadà, i l'augment dels pous de perforació a EUA”, fan preveure a l'OPEP un augment de l'oferta en el segon semestre.

Últimas noticias