L'IPC dels EUA cau per primera vegada en un any i se situa al 2,7% l'agost

Dada per sota del que esperaven els analistes, que estimaven un 2,8%

Per

Bolsamania | 13 set, 2018

L'Índex de Preus al Consum (IPC) dels Estats Units ha baixat lleugerament al 2,7% en taxa interanual al mes d'agost. Aquesta dada se situa lleument per sota del que s'esperava, ja que els analistes preveien un creixement anual del 2,8%. Suposa que la inflació disminueix per primera vegada en gairebé un any, enfront del màxim del 2,9% assolit anteriorment. En comparació amb el mes anterior, la inflació cau mínimament al 0,2%, segons les dades publicades aquest dijous.

Les famílies nord-americanes van pagar més per gasolina, lloguer, passatges aeris i altres articles de consum bàsic a l'agost. En concret, el preu de l'energia, principalment els combustibles, va pujar un 1,9% al mes passat després d'haver disminuït tant el juliol com el juny. Els lloguers també van augmentar novament.

Per contra, els nord-americans van pagar menys per atenció mèdica, telecomunicacions i vestimenta. Els preus de la roba van caure per tercer mes consecutiu.

Per la seva banda, la inflació subjacent, és a dir, la que exclou els preus de l'energia i aliments per la seva volatilitat, va ascendir un 0,1% l'agost, mentre que comparat amb el mateix mes de l'any passat va registrar un increment del 2, 2%.

Els analistes tenen opinions enfrontades. Alguns esperen que la inflació augmenti durant els propers mesos, mentre que altres creuen que l'IPC continuarà moderant-se, encara que es mantindrà elevat.

Últimas noticias