L'índex del clima empresarial alemany es recupera a l'abril del xoc, segons Ifo

Alemanya resisteix així la primera sacsejada de la invasió a Ucraïna

Per

Bolsamania | 25 abr, 2022

L'índex del clima empresarial Ifo alemany es recupera del xoc viscut al març, quan va caure fins als 90,8 punts, i repunta fins als 91,8, enfront dels 89 previstos, mentre que l'índex de condicions econòmiques també millora lleugerament fins als 97,2 punts, i les expectatives se situen als 86,7 punts.

Al mes anterior, el component de valoració actual va ser de 97 punts i el de les expectatives, de 85,1 punts.

Aquestes dades conclouen que l'economia alemanya sembla resistir després de la primera sacsejada de la guerra a Ucraïna, amb l'estat d'ànim estabilitzant-se en un nivell baix, encara que s'allunyi de la idea d'una recessió. Els problemes de la cadena de subministrament continuen sent importants per a la indústria, mentre que un 75% de les companyies alerten de problemes, en aquest sentit.

D'altra banda, la indústria manufacturera es recupera de la caiguda del mes passat i les condicions del sector serveis s'han millorat notablement.

"Recordem que Alemanya és l'economia més gran de l'Eurozona, i qualsevol millora en el sentiment aquí tindria una influència a la resta d'Europa", indica Naem Aslam, d'Avatrade.

Últimas noticias