"L'impacte de la pujada de la llum a la factura és limitat", segons Escrivà

El ministre ha defensat la pujada del Salari Mínim Interprofessional

Per

Bolsamania | 08 set, 2021

El ministre de Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, ha restat importància aquest dimecres, al programa Herrera en COPE, al fet que el preu de la llum al mercat majorista estigui a màxims històrics, cosa que, assegura, gairebé no repercuteix en el consumidor final.

"El que estem vivint són efectes en mercats majoristes amb efecte limitat al consumidor, i el Govern farà que sigui encara més limitat. Hi ha un mercat majorista dels preus de l'electricitat i el seu trasllat a la factura és limitat. Les mesures que està prenent el Govern són per desalinear el mercat majorista de l'impacte en el consumidor", ha declarat.

Herrera ha discrepat amb el ministre, explicant que diversos autònoms li han fet arribar factures amb el doble de cost respecte a les mateixes dates de l'any anterior. El ministre ha assegurat que això no és possible si el consum elèctric és el mateix que fa un any: "Un autònom no està pagant el doble a la factura de la llum que fa un any consumint el mateix".

Davant la insistència dels tertulians, Escrivà ha seguit negant l'impacte en la factura, i ha assegurat que el Govern té un compromís perquè el preu de la llum no impacti en els consumidors: "Tal com es forma el preu a la factura de la llum, i amb les mesures que s'han pres, l'impacte a la factura és molt limitat. Al mercat majorista està impactant el preu del gas, però el gruix de la producció de l'energia es fa a un preu molt més baix: les nuclears, les hidroelèctriques, les renovables. El president del Govern ha fet un compromís: que el preu de la llum a finals d'any serà com el de 2018. I això és perquè tenim mecanismes per reduir-ne l'impacte".

SMI

Escrivà ha defensat la pujada del Salari Mínim Interprofessional (SMI), justificat per la disparitat salarial que existeix a Espanya: "Durant els últims anys s'ha produït un augment del ventall salarial extraordinari i de la desigualtat salarial. La pujada de l'SMI evita una dispersió enorme de salaris i en pugem la part baixa. Quins impactes té sobre l'ocupació? Molt limitat. Un no pot dissenyar una política econòmica que beneficiï a tots. I els beneficis superen àmpliament els perjudicis. Cal establir polítiques paral·leles que beneficiïn als joves".

Escrivà ha tret ferro a l'enuig dels empresaris amb aquesta pujada de l'SMI: "Aquest tipus d'expressions de la CEOE, 'no hi haurà acord', formen part de l'estratègia negociadora. Hem de negociar la pròrroga dels ERTE i amb totes les negociacions que queden per davant, espero que hi hagi sensibilitat per part de l'empresariat".

Últimas noticias