L'Eurogrup demana a Espanya mesures addicionals per assegurar que els PGE compleixin amb les regles

Reitera que comparteix l'anàlisi de l'executiu comunitari pel que fa al pla pressupostari d'Itàlia

Per

Europa Press | 04 des, 2018

Els ministres d'Economia i Finances de l’Eurozona (Eurogrup) han demanat a Espanya i a la resta de països el pressupost dels quals corre el risc d'incomplir les regles fiscals europees que adoptin les mesures addicionals necessàries per "tallar els riscos" i garantir que finalment respecta les provisions del Pacte d'Estabilitat i Creixement.

A més d'Espanya, la Comissió Europea va advertir Bèlgica, França, Portugal i Eslovènia que l'esborrany pressupostari que van remetre a les autoritats comunitàries i els seus plans econòmics per al proper any podrien incomplir les normes.

"L'Eurogrup convida tots aquests estats membres a considerar a temps les mesures addicionals necessàries per tallar els riscos identificats per la Comissió i assegurar que el seu pressupost de 2019 compleix amb les provisions del Pacte", va demanar en una declaració pactada aquest dilluns pels titulars d'Economia dels Dinou.

A més, l'Eurogrup reitera que comparteix l'anàlisi de l'executiu comunitari pel que fa al pla pressupostari d'Itàlia i recomana a Roma que el modifiqui per no incomplir les regles fiscals. "També donem suport al diàleg en curs entre la Comissió i les autoritats italianes", afegeix el text.

D'altra banda, els ministres de Finances de la zona euro han instat a Luxemburg, Letònia i Eslovènia, que van enviar pressupostos prorrogats, a enviar a Brussel·les "al aviat possible" uns projectes actualitzats.

Finalment, l'Eurogrup recorda que els esborranys pressupostaris d'Estònia, Letònia i Eslovàquia compleixen "en termes generals" amb el Pacte d'Estabilitat i Creixement, mentre que els d'Àustria, Xipre, Finlàndia, Alemanya, Grècia, Irlanda, Lituània, Luxemburg, Malta i Països Baixos ho fan completament.

Últimas noticias