L'euro estén la seva feblesa pressionat per l'escena política i Grècia

El dòlar presenta guanys limitats, influït per la polítiques de Trump

Per

Bolsamania | 08 feb, 2017

L'euro està sofrint la mossegada de la incertesa que domina l'escena política a Europa, amb els inversors desfent-se de les seves posicions alcistes en la 'moneda única' contra el dòlar que van portar a la divisa europea a un màxim de gairebé dos mesos contra el 'bitllet verd' en l'arrencada de febrer, en els 1,0820 dòlars. La divisa ha caigut a mínims no vists en dues setmanes i les vendes amenacen de posar sota setge la barrera dels 1,06 dòlars.

Els recents mínims per sota dels 1,0650 dòlars evidencien que les notícies procedents de l'escena política estan espantant els operadors. Per si el perill de l'alt-right (extrema dreta) que podria assaltar l'Elisi francès en les eleccions gal·les de la primavera i col·locar-se al parlament holandès no estremís suficientment als inversors, Grècia ha vingut a unir-se a la festa. El Fons Monetari Internacional ha assenyalat que el deute grec és "insostenible" per a l'organisme, per la qual cosa insisteix en la necessitat d'un major alleujament d'aquest deute. Per això, la participació de l'organisme en un tercer rescat de Grècia no està decidit.

Per tots aquests motius la moneda es mantindrà subjugada i, des d'un punt de vista tècnic, la pèrdua del suport dels 1,0720 obre la possibilitat que l'euro/dòlar es llisqui fins a la mitjana mòbil de 50 sessions, en els 1,0580 dòlars”, indica Hewson.

En altres encreuaments, l'euro ha caigut fins a mínims del 5 de desembre en el seu canvi amb el ien, en les 119,545 unitats, contra la lliura les caigudes són menors i ha cedit fins a mínims de principis de febrer. En el seu canvi contra el franc suís, la caiguda és fins a nivells no vists en dues setmanes, prop dels 1,06600 francs suïssos.

Últimas noticias