Les vendes del comerç al detall pugen un 0,8% a l'agost i tornen a taxes positives

L'ocupació del sector registra un increment del 2,6%

Per

Bolsamania | 30 set, 2022

Les vendes del comerç al detall han tornat a taxes positives després de registrar una pujada del 0,8% a l'agost. Així ho mostren les dades donades a conèixer aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), que revelen que aquesta taxa és, a més, 4 punts superior a la registrada al mes precedent, quan les vendes al detall van caure un 3,2%.

Estadística explica a la seva nota que si s'eliminen els efectes estacionals i de calendari, la facturació del comerç al detall es va situar en el 0,0% el vuitè mes de l'any, cinc dècimes per sobre de la xifra del juliol, quan va retrocedir un 0,5%.

Per comunitats, les vendes han pujat a set regions a l'agost i n'han baixat a 10. Illes Balears (7,0%), Canàries (5,8%) i Catalunya (3,0%) registren els majors augments, mentre que Castella-La Manxa (−4,8%), La Rioja (−3,7%) i Principat d'Astúries i Comunitat Foral de Navarra (−2,1% totes dues) presenten els descensos més importants.

També fa l'INE una anàlisi de l'ocupació al sector del comerç al detall, i detalla que a l'agost l'ocupació va registrar un creixement interanual del 2,6%, igual que al mes anterior. Amb aquesta pujada, l'ocupació al comerç al detall ja registra 16 mesos consecutius d'alces interanuals.

L'ocupació, si s'analitza per comunitats, n'augmenta en 15, i les Illes Balears són les que han registrat el major increment de l'ocupació al vuitè mes de l'any (8,5%).

Últimas noticias