Les vendes al detall dels EUA pateixen la major descens mensual des de 2009

Els experts esperaven un repunt del 0,2% el desembre

Per

Bolsamania | 14 feb, 2019

La dada de vendes al detall del desembre als Estats Units ha estat molt pitjor del que s'esperava. Els analistes esperaven una pujada del 0,2%, però han patit una baixada de l'1,2%, cosa que suposa el seu major retrocés mensual des de setembre de 2009, just quan l'economia nord-americana començava a sortir de la recessió.

Deixant de banda els automòbils, les vendes van disminuir un 1,8%, també molt per sota del 0,1% previst pel consens del mercat. Si, a més, se n'exclou la gasolina, els materials de construcció i els serveis d'aliments, la caiguda de les vendes ha estat de l’1,7%, d'acord amb les dades del Departament de Comerç nord-americà. En aquest últim cas, els experts preveien un repunt del 0,4%.

Aquestes xifres alimenten els dubtes sobre el creixement mundial, que tot i que encara està lluny d'arribar a una recessió, sí que s’hi observa debilitat. D'altra banda, la nefast dada en el consum nord-americà afecta el dòlar, ja que l'euro guanya posicions durant la sessió d'aquest dijous i es canvia per 1,1298 dòlars.

La inesperada baixada de les vendes al detall també s'atribueix al tancament de govern, el més llarg de la història del país nord-americà. Durant 35 dies, l'Administració nord-americana es va mantenir paralitzada i els gairebé 800.000 funcionaris no van percebre dues de les seves pagues, cosa que va minar el seu poder adquisitiu.

Últimas noticias