Les vendes al detall creixen un 4,8% al febrer, el seu augment més gran en gairebé dos anys

El volum del comerç al detall acumula 15 mesos a l'alça, segons les dades de l'INE

Per

Bolsamania | 27 mar, 2024

Les vendes del comerç al detall creixen un 4,8% al febrer, acumulen 15 mesos a l'alça i registren el seu augment més gran en gairebé dos anys, en concret, no creixien tant des de l'abril del 2022. Suposa, a més, 2,5 punts per sobre de la taxa del mes anterior, segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

A preus constants i corregits els efectes estacionals i de calendari, el volum va augmentar al febrer un 1,9% respecte al mateix mes de l'any anterior. Aquesta taxa va ser 1,4 punts superior a la registrada al gener.

En taxa mensual, les vendes del comerç al detall avancen nou dècimes, registrant un creixement del 0,5%.

Tots els sectors de distribució van presentar taxes mensuals positives, excepte les grans cadenes, on les vendes van caure un 0,7%. Per contra, les grans superfícies van presentar l'augment més gran, del 2,4%.

Per part seva, l'índex general sense estacions de servei va registrar una baixada del 0,1%. Per productes, l'alimentació va augmentar un 0,7%, mentres que la resta va baixar un 0,1%.

Pel que fa a l'ocupació al sector del comerç al detall, al febrer va créixer un 2,1% respecte al mateix mes de l'any passat. Aquesta taxa es va situar dues dècimes per sobre de la registrada al gener. D'aquesta manera, la feina encadena 34 mesos amb taxes positives.

Últimas noticias