Les peticions setmanals d'atur cauen al seu nivell més baix de la pandèmia

Durant la setmana d'Acció de Gràcies es van registrar 712.000 reclams

Per

Bolsamania | 03 des, 2020

Actualitzat : 18:07

Sorpresa als EUA. Les peticions setmanals d'atur van caure durant la setmana d'Acció de Gràcies al seu nivell més baix des que es va desencadenar la pandèmia de la COVID-19. En concret, hi va haver 712.000 reclams, 75.000 menys que es van registrar una setmana abans (787.000).

Les previsions del consens apuntaven, de fet, que es registrarien 780.000 peticions, però tot i la bona notícia que suposa, els experts ja demanen prendre les dades amb cautela. I és que opinen que probablement es deu a la festivitat d'Acció de Gràcies (com diuen, algunes persones que perden la seva feina posposen la presentació dels seus reclams durant les vacances fins a la setmana següent), per la qual cosa cal mirar més enllà.

El problema, apunten, és que les noves sol·licituds d'atur segueixen sent altes. És cert que els nous reclams han caigut constantment durant l'estiu i es van reduir a un mínim a principis de novembre, però el declivi es va aturar després que el coronavirus explotés de nou al país, on la taxa de contagis segueix en augment.

"Segueixen estancades, i la disminució també s'ha de considerar amb cautela, ja que les dades poden ser a causa de les vacances", apunten des d'Oxford Economics. Una idea amb la qual coincideixen els experts de Pantheon Macroeconomics: "La temporada d'Acció de Gràcies probablement explica la caiguda; esperem un rebot la setmana que ve", diuen en un comentari. De fet, la seva predicció al respecte és clara, ja que vaticinen un fort repunt, fins al punt que "podrien superar la marca dels 800.000 per primera vegada en vuit setmanes".

Malgrat tot, el mercat laboral nord-americà està demostrant certa resistència. Els reclams estan fora del seu bec de 6,9 ​​milions a finals de març, però romanen molt per sobre del rècord pre-pandèmic. Per la seva banda, les peticions contínues també han caigut bruscament, baixant a 569.000 fins a 5.520 milions, encara que sobre això Oxford Economics diu: "Les sol·licituds contínues segueixen disminuint-se, però aquesta bona notícia és contrarestada per un creixent nombre d'individus que han esgotat aquests beneficis, cosa que evidencia una major persistència de les cicatrius al mercat laboral".

Aquestes dades s'han conegut un dia abans que el Departament de Treball publiqui el seu informe d'ocupació corresponent al mes de novembre. El consens d'analistes estima una disminució de la taxa d'atur al 6,7%.

Últimas noticias