Les exportacions xineses pugen gairebé el 21% al desembre, per sobre del previst

Les importacions van augmentar menys del que s'esperava

Per

Bolsamania | 14 gen, 2022

Les xifres comercials de la Xina del desembre mostren que l'economia xinesa segueix sentint els efectes dels problemes causats per la insistència del govern en una política de Covid zero, encara que l'activitat econòmica s'ha recuperat una mica després dels problemes causats per les aturades i els talls delectricitat de setembre. Les exportacions van créixer lleugerament més del previst al mes passat, mentre que les importacions van augmentar menys del que s'esperava, segons les dades duaneres publicades divendres.

Les exportacions es van situar en el 20,9%, lleugerament per sobre de les expectatives, recolzades, en gran mesura, per l'enorme demanda de proves Covid que s'està produint a tot el món a causa de l'explosió de casos provocada per la variant òmicron.

Les importacions es van situar al 19,5%, percentatge que suposa un fort descens respecte a la gran pujada del 31,7% registrada al novembre, impulsada per la demanda més gran d'importacions de carbó i coure, ja que les indústries es van posar al dia després de les aturades anteriors. La debilitat de les importacions sembla apuntar a la debilitat contínua de la demanda interna en una economia xinesa que està clarament en dificultats.

La dada de desembre també va suposar una forta desacceleració respecte al novembre, quan les importacions van augmentar el 31,7% interanual. Les exportacions havien crescut un 22% interanual al novembre.

Últimas noticias